Akoestische meting

Bij problemen met akoestiek bent u bij EASY Noise Control aan het juiste adres! Deze problemen kunt u ervaren in restaurants, kantoren, scholen, woningen of in andere zakelijke gebouwen.

In bovengenoemde gebouwen voeren we een akoestische meting op locatie uit. De resultaten van deze akoestische meting worden direct verwerkt in ‘’Acoustic Advisor’’, een door ons ontwikkeld softwarepakket. Met deze software heeft u de mogelijkheid om direct op locatie te zien wat een verbetering oplevert.

Tijdens deze afspraak heeft onze akoestisch adviseur ook diverse stalen mee van ons uitgebreide assortiment aan oplossingen. Direct op locatie kunt u dus oplossingen kiezen en in Acoustic Advisor zien wat de verbetering oplevert. Na afloop van het gesprek krijgt u het besproken advies en de offerte vrijwel direct toegestuurd. Wij zijn hiermee uw akoestisch bureau voor advies, meting en de oplossing!

EASY Noise Control - showroom

Hoe gaat een akoestische meting in zijn werk?

Alvast zien hoe een akoestische meting er uit ziet? Dat kan! Bekijk onze video hiernaast.

Een geluidsmeting op locatie duurt circa 1 tot 3 uur. Afhankelijk van het aantal ruimtes dat gemeten wordt.

 

Akoestiek verbeteren in 5 stappen

Stap Toelichting en voorbespreking

Onze akoestisch adviseur brengt op locatie het probleem samen met u in kaart. Er wordt een korte toelichting gegeven op onze werkwijze en indien gewenst een presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

Stap Akoestische meting van de ruimtes

Er vindt een meting plaats in elke afzonderlijke ruimte. De geluidsmeting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter, waarna er enkele schoten worden afgevuurd met een alarmpistool om de nagalmtijd te meten. Deze meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers plaats.

Stap Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

In een door ons ontwikkeld softwarepakket vullen we de meetgegevens in. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en u kunt direct vragen stellen. De esthetiek speelt ook een belangrijke rol en daarom heeft onze adviseur voldoende samples mee zodat u uw keuze niet alleen op een plaatje hoeft te baseren.

Stap Rapportage en offerte

Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de meting zodat u deze nog een keer in kunt zien of kunt bespreken met een collega. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en montage (indien gewenst) van de oplossing.

Stap Vervolg

Na de meting houden we uiteraard graag contact. Nog een wijziging? Geen probleem! Wij verwerken dat graag voor u in de Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen we altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.

Een dag van een akoestisch adviseur

De dagen van een akoestisch adviseur zijn erg divers en ze hebben vaak te maken met uitdagingen. Iedere ruimte is anders, maar er is altijd een passend akoestisch advies dat ook nog is mooi in de ruimte past.

Wilt u ook een akoestische meting op locatie? Dat is zeker mogelijk! Neem hiervoor telefonisch contact op met een van onze adviseurs.

ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag