Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Een dag op pad met een akoestisch specialist

  Begin september ben ik, Aimée, begonnen bij EASY Noise Control als medewerker marketing en communicatie. In mijn derde week ben ik een dag met akoestisch specialist Thomas mee geweest richting het zuiden. Want: hoe kun je je nieuwe werkgever nu beter leren kennen dan bij de kern te starten?

  Aimée

  Er stonden drie heel diverse afspraken op het programma: een restaurant, een kantoorgebouw en een biljartzaal. Toen ik in deze ruimten binnenkwam en we gesprekken hadden met de klanten, viel het me gelijk op dat het wat rumoerig was. En dit was ook wat de klanten ervaarden in hun eigen ruimten.

  Bij alle drie de afspraken hebben we dan ook een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Tijdens een akoestische meting wordt door middel van meerdere schoten met een alarmpistool de akoestiek in de ruimte gemeten. Hierbij wordt gekeken hoe hoog de nagalmtijd van de ruimte is. Wanneer het te lang duurt voor een geluid om uit te doven (dus in dit geval het schot) ervaar je overlast omdat de akoestiek in de ruimte niet optimaal is.

  Daarnaast wordt de ruimte ook geïnspecteerd en opgemeten, om een goed advies te kunnen geven over het meest passende akoestische / esthetische product in uw ruimte. Dit advies wordt direct op locatie uitgewerkt, zodat de akoestisch specialist de resultaten kan bespreken.

  Deze gegevens voeren we in in een door ons zelf ontwikkelde software: de Acoustic Advisor. Hierna wordt er direct een rapportcijfer van de ruimte weergegeven. Aan de hand daarvan maakt de akoestisch specialist samen met de klant een plan om dit rapportcijfer te verbeteren door de akoestiek in de ruimte te optimaliseren. Tijdens dit gesprek met wordt er ook gekeken naar welke akoestische oplossing het mooist in de ruimte past. Zodat de akoestische oplossing er esthetisch ook goed uit ziet.

  De meetmethode is snel, foutloos en effectief. Naderhand krijgt de klant de meetresultaten via de e-mail toegestuurd, om deze nog rustig een keer te bekijken.

  Tijdens deze meereisdag heb ik gemerkt dat iedere ruimte anders is, maar dat er altijd een passend akoestisch advies is die ook nog is mooi in de ruimte past.

  Wanneer er beslist is wat de beste oplossing is, wordt er besproken welke maatwerkoplossing in de ruimte wordt toegepast. De akoestisch specialist heeft tijdens deze afspraak samples mee, zodat u direct een duidelijk beeld krijgt van het product. Ook heeft hij kleurstaaltjes bij zich, zodat u de kleuren direct in de ruimte kan zien. En zo een goede keuze kan maken.

  Al met al een leuke en leerzame dag!

  Wilt u ook een akoestische meting op locatie? Dat is zeker mogelijk! Neem hiervoor contact op met een van onze adviseurs via ons online contactformulier of neem telefonisch contact op via 030-2270800.

  #wijzijnakoestiek

  Deel