Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek bedrijfsrestaurant

  In opdracht van Florensis zijn er door EASY Noise Control akoestische voorzieningen geplaatst in het bedrijfsrestaurant. Florensis is een innovatief familiebedrijf dat veredelings- en vermeerderingsmateriaal levert aan professionele kwekers. Het bedrijfsrestaurant wordt gebruikt voor de lunch van het personeel en voor presentaties.

  Akoestiek bedrijfsrestaurant - akoestische fotopanelen

  Deze ruimte werd echter als onrustig ervaren, vanwege de slechte spraakverstaanbaarheid. Dit werd veroorzaakt door geluidsgolven die zich door de ruimte verspreiden door galm en reflecties. Uit de nagalmtijdmeting die door ons is uitgevoerd bleek de nagalmtijd gemiddeld 2,4 seconde te zijn.

  Om een gewenst akoestisch niveau te bereiken, zijn er in totaal 84 EASY plafondeilanden en 5 grote EASYphoto akoestische wandpanelen geplaatst. Op basis van deze aantallen werd er verwacht een gemiddelde nagalmtijd te behalen van 1,2 seconde.

  Er is een resultaatmeting uitgevoerd om het verwachte resultaat te toetsen. Hieruit bleek dat de nagalmtijd 1,3 seconde bedroeg. Een marginaal verschil met de berekende nagalmtijd.

  Uit gesprekken met de opdrachtgever en werknemers van Florensis bleek de verbetering als zeer positief te worden ervaren. Zowel tijdens de lunch als tijdens presentaties in het bedrijfsrestaurant is de verbeterde spraakverstaanbaarheid duidelijk waarneembaar.