Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Esthetiek gezocht, galm ontdekt

  Akoestisch adviseur Wesley bezocht een woning in Zwolle om een plafondeiland te plaatsen en zo de esthetiek van de ruimte te verbeteren. Na een uitgevoerde meting bleek echter dat er ook sprake was van galm. Na het monteren van het plafondeiland hebben we de oorspronkelijke nagalmtijd van 0,8 seconden weten te reduceren naar 0,58 seconden. Hierdoor biedt onze oplossing niet alleen een esthetische upgrade, maar levert het ook akoestische voordelen!

  Wat hebben wij gedaan?

  Boven de eetkamertafel hebben we een kaderloos plafondeiland van 300 x 120 opgehangen, voorzien van doorgevoerde verlichting. De moderne vormgeving en subtiele verlichting zorgen voor een aangename sfeer in de eetruimte. Daarnaast hebben we een akoestisch fotopaneel met het logo van iGlow, het bedrijf van de klant, in het thuiskantoor geïnstalleerd. Zo krijgt zijn thuiskantoor niet alleen een persoonlijke touch, maar draagt het ook bij aan een rustige en aangename werkomgeving met de karakteristieke uitstraling van zijn bedrijf. Bekijk hier zelf het resultaat: 

  e626ec8d-a91b-4945-ab99-dc00608f11e4
  thumbnail

  Gevolgen slechte akoestiek

  De gevolgen van slechte akoestiek zijn vaak onzichtbaar maar krachtig. Mensen realiseren zich vaak niet dat ze last hebben van galm en de gevolgen daarvan. Verminderde productiviteit, concentratieproblemen, stress en vermoeidheid kunnen ongemerkt optreden. Langdurige blootstelling kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, slaapstoornissen en gehoorproblemen. Dit kan gebeuren zonder dat mensen de connectie leggen met de akoestiek in hun omgeving. 

  Begin je nu ook te twijfelen of je wellicht last hebt van galm of de effecten daarvan? Neem dan contact met onze akoestisch adviseurs op voor een professionele analyse en doeltreffende oplossingen.