Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Luchtgeluid of contactgeluid en hoe verhelp ik vervelende geluiden?

  Een vraag die wij vaak ontvangen: heb ik last van luchtgeluid of van contactgeluid? En welke oplossing is geschikt hiervoor? Het verschil tussen de twee soorten geluid is vrij simpel te ontdekken. Lees hieronder hoe u ze kunt herkennen en welke akoestische oplossingen geschikt zijn tegen deze soorten geluid.

  Aimée

  Luchtgeluid 

  Luchtgeluid is geluid dat afkomstig is van een bron. Denk hierbij aan muziekinstrumenten, pratende mensen of een televisie. Al deze bronnen brengen de lucht aan het trillen, wat we op ons trommelvlies als geluid ervaren.

  U kunt luchtgeluid ervaren tussen twee ruimtes, van buiten naar binnen of andersom. U kunt hierbij last hebben van bijvoorbeeld uw eigen radio of van de televisie van de buren.

  Contactgeluid

  Contactgeluid is geluid van een constructie die rechtstreeks door een geluidsbron aan het trillen wordt gebracht. De trilling van deze geluidsbron plant zich voort in de constructie en brengt de lucht aan het trillen in een andere ruimte.

  Een goed voorbeeld is een lepeltje wat op de grond valt en direct via de constructie (de vloer) doortrilt. Een ander voorbeeld is de trilling van voetstappen.

  Luchtgeluid en contactgeluid kunnen ook als combinatie vervelend zijn, denk hierbij aan een muziekinstrument zoals een drumstel. Het contactgeluid is het drumstel dat op de vloer staat en direct trillingen via de vloer verspreidt. Daarnaast maak je muziek waardoor de lucht trilt, luchtgeluid dus.

  Hoe luchtgeluid verhelpen?

  De beste manier om luchtgeluid te verhelpen is het plaatsen van een voorzetwand. Bij ons exclusief verkrijgbaar: Cyclin Isolatiepaneel voor het maken van een akoestische en duurzame voorzetwand. 

  Deze voorzetwand is eenvoudig te plaatsen, echter is het wel van belang goed te letten op mogelijke kieren. Deze dienen zoveel mogelijk afgedicht te worden. Dat kan met onze Cyclin kantstroken

  Duurzaam isolatiepaneel voor het maken van een akoestische voorzetwand

  Hoe contactgeluid verhelpen? 

  Ook bij contactgeluid is een veel gekozen oplossing het plaatsen van een voorzetwand. Idealiter plaatst u deze tegen contactgeluid dan vrij van de wanden, de vloer en het plafond.

  Disclaimer: de enige echte oplossing om contactgeluid helemaal op te lossen is het bouwen van een box-in-box. Maar dit is vaak niet mogelijk en heel duur.

  Deel