Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  OBS de Singel

  Akoestische plafondeilanden cirkels bij basisschool de Singel te Schiedam

  Ronde akoestische plafondeilanden school

  Op bezoek

  OBS de Singel, gelegen in Schiedam, was op zoek naar een speelse akoestische oplossing om de galm te verminderen in de hal. In de hal waar tevens een speelruimte voor kleuters is gecreëerd heerste bij ons eerste bezoek inderdaad een behoorlijke galm. Enorm versterkt door gillende kinderen die door de gang rennen. Al met al  een kakafonie van geluid.

  De nagalmmeting

  Tijdens ons bezoek hebben we allereerst een meting verricht om inzichtelijk te krijgen hoe erg het met de galm was gesteld. Dit deden we na schooltijd zodat de nulmeting vrij van ruis gedaan kon worden. De nagalmtijd, zoals de klant zelf al had geconcludeerd, zat op een behoorlijk hoog niveau. Ten tweede hebben we aan de hand van de resultaten van de meting gelijk een rapport opgesteld. Dit rapport hebben we dan ook gelijk tijdens ons bezoek besproken.

  Akoestische oplossing

  De klant had in een andere ruimte reeds een aantal akoestische plafond cirkels hangen. Deze waren op een speelse wijze opgehangen. Doordat wij de aangrenzende ruimte zouden gaan aanpakken, konden we deze speelse wijze mooi doortrekken.

  Aan de hand van de meetgegevens, hebben we direct berekend hoeveel panelen er nodig waren om een goed resultaat te garanderen. Na instemming van het plan en de montage van de panelen is de klant zeer tevreden met het akoestische en het esthetische resultaat.