Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestiek verbeteren in gebouwen
  Akoestische plafondpanelen
  Akoestiek kantoor - akoestische plafondpanelen

  Akoestische plafondpanelen

  Klinkt je ruimte hol? Is de spraakverstaanbaarheid slecht? Ervaar je hinderlijke galm? Bereik een goede akoestiek door in een ruimte voldoende absorptie toe te voegen. Een akoestisch plafond is daarvoor de oplossing! Het plafond is meestal het grootste reflecterende oppervlak van een ruimte en is hierdoor de beste oplossing voor het verbeteren van de akoestiek. 

  De akoestische plafondpanelen kun je in verschillende kleuren, vormen en afmetingen bij ons verkrijgen. Passend bij het interieur kan het een opvallende of onopvallende oplossing worden. Met plafondpanelen heb je een effectieve en efficiënte oplossing! 

  Kies uit een scala van akoestische plafondpanelen die perfect aansluiten bij jouw behoeften. Of je nu de voorkeur geeft aan platen die strak tegen het plafond worden geplaatst of panelen die iets van het plafond afhangen, zoals akoestische plafondeilanden. Wij bieden oplossingen op maat! 

  Akoestische oplossingen

  Voor een goede akoestiek in de ruimte

  Bij ons heb je de keuze uit diverse plafondpanelen, plafondeilanden en baffles. Deze vormen effectieve, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossingen voor geluiddemping van je plafond. Vooral de gebruiksvriendelijkheid is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld systeemplafonds, spuitplafonds of spanplafonds. Losse elementen kunnen namelijk moeiteloos worden geïntegreerd in bestaande gebouwen. 

  Dit zijn type akoestische plafondpanelen die wij aanbieden: 

  • Het meest populaire akoestische plafondpaneel in ons assortiment is het EASYceiling Direct plafondpaneel. Dit paneel bestaat uit een stevige glaswolplaat. Het geluidsabsorberende paneel biedt de hoogste kwaliteit op het gebied van zowel absorptie als brandveiligheid. De panelen zijn zorgvuldig afgewerkt in de kleur wit. 

  • Voor toepassingen waar extra stootvastheid vereist is, raden we de Super G-B van Ecophon aan. Deze panelen, eveneens gemaakt van glaswol, zijn voorzien van een extra stevig vlies. Hierdoor zijn ze ideaal voor omgevingen zoals gymzalen. 

  • Een alternatieve en kostenefficiënte plafondoplossing is het Pyracoustic Melamineschuim. Dit schuimvariant is zelfklevend en biedt een betaalbare oplossing. Het is echter minder brandbestendig en minder bestand tegen vuil en vocht in vergelijking met het EASYceiling Direct paneel. 

  Voordelen akoestische plafondplaten

  Waarom je plafondpanelen moet aanschaffen

  Geschikt voor lage plafonds

  Door het ontbreken van een luchtspouw verlies je nauwelijks hoogte, waardoor het ook bij lage plafonds een zeer geschikte oplossing is. Het is namelijk direct tegen het bouwkundig plafond te plaatsen.

  Gemakkelijk te monteren

  Je kunt de akoestische plafondpanelen met behulp van kit of zelfklevend materiaal bevestigen. De installatie van de panelen veroorzaakt geen vuil of geluidshinder. Het kan hierdoor geplaatst worden terwijl mensen aan het werk zijn. Je kunt dit ook zelf doen. De plaatsing van de akoestische panelen is namelijk eenvoudig. Daarnaast is het ook gemakkelijk om de panelen te integreren met technische elementen, kanalen en verlichting aan je plafond. Dit geeft geen rommel, zoals bij een spuitplafond.

  Hoge absorptiewaarden

  De absorptiewaarde wordt bepaald door zowel de dikte als het materiaal van de plafondpanelen. De EASYceiling Direct plafondpanelen hebben een dikte van 40 mm en zijn gemaakt van sterk samengeperste glaswol. Dit zorgt voor een absorber van zeer hoge kwaliteit. Het dempt geluiden in het gehele spraak frequentiegebied. Dankzij de hoge absorptiewaarde heb je minder materiaal nodig dan bijvoorbeeld bij een akoestisch spuitplafond of systeemplafond.

  Brandveilig

  De geluidsabsorberende plafondplaten zijn van brandtechnisch A-klasse en zijn bestand tegen vocht. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te maken met een stofzuiger. Dit alles is met uitzondering van Pyracoustic, die valt namelijk onder B-klasse.

  Montage akoestische plafondplaten of -panelen

  Akoestische plafondpanelen kunnen worden verspreid in de ruimte, maar ook naadloze montage is mogelijk. De geluidsabsorberende plafondplaten zijn eveneens verkrijgbaar met een facetkant, waardoor je ze mooi tegen elkaar kunt plaatsen. Op deze wijze kunnen onze akoestische producten zelfs gebruikt worden als een volvlaks plafond (verdekt systeem).

  Akoestisch plafondpaneel - EASYceiling Direct Combi

  Kom eens langs in onze showroom!

  Ervaar de kwaliteit en diversiteit van onze akoestische oplossingen en laat je inspireren door tastbare voorbeelden. Ons team akoestisch specialisten staat klaar om je te verwelkomen en persoonlijk advies te geven. Beleef zelf de impact van onze producten en vind de perfecte oplossing voor jouw akoestische uitdagingen. Maak een afspraak en ontdek het zelf bij EASY Noise Control! 

  Over ons - showroom afspraak

  Onze specialisten staan voor je klaar

  Indien gewenst komen wij bij jou op locatie

  Wanneer je meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kun je een meting op locatie aanvragen.

  Ruben V website

  Ruben de Visser

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag