Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestische plafondpanelen

  Akoestische plafondpanelen

  Bereik een goede akoestiek door in een ruimte voldoende absorptie toe te voegen. Klinkt uw ruimte hol? Is de spraakverstaanbaarheid slecht? Heeft u last van galm? Dan is een akoestisch plafond een zeer voor de hand liggende oplossing. Het plafond is immers vaak het grootste reflecterende oppervlak van een ruimte. Daarnaast kunt u een substantieel vermogen aan uw plafond toevoegen en is een geluiddempend plafond eenvoudig te realiseren met akoestische panelen. Ten eerste, zijn geluidsabsorberende plafondplaten losse elementen die plaatselijk en eenvoudig opgehangen worden. Daarnaast is het door een hoge absorptiewaarde niet noodzakelijk het hele plafond te voorzien. Een akoestisch plafond met dergelijke platen is zeer geschikt in ruimtes met een geringe hoogte. U plaatst deze namelijk rechtstreeks tegen het bouwkundig plafond.

  Andere voordelen akoestische plafondplaten

  • Betaalbare en effectieve oplossing. Door een hoge absorptiewaarde (onder andere EASYceiling Direct) heeft u minder materiaal nodig dan bijvoorbeeld een akoestisch spuitplafond of systeemplafond. 

  • U kunt kiezen om bepaalde probleemgebieden extra aan te pakken. En gebieden waar minder geluidshinder is achterwege te laten. Behoort hiermee tot één van de efficiëntere akoestische oplossingen.

  • U verliest nauwelijks hoogte doordat een luchtspouw niet nodig is. Dus ook bij lage plafonds een zeer geschikte oplossing.

  • Eenvoudige montage. De akoestische plafondplaten worden met kit of een zelfklever bevestigd. Levert geen vuil of geluidshinder op. Er kan geplaatst worden terwijl mensen aan het werk zijn.

  • Onze producten kunt u in verschillende kleuren en afmetingen bij ons verkrijgen. Daarmee kan het een opvallende of onopvallend oplossing worden.

  • De geluidsabsorberende plafondplaten zijn brandtechnisch A-klasse en vochtbestendig. Tevens schoon te maken met een stofzuiger (m.u.v. Pyracoustic; B-klasse). 

  Bekijk ons assortiment akoestische plafondpanelen
  Plafondpanelen kantoor

  Type akoestische plafondpanelen

  • Het EASYceiling Direct plafondpaneel is het meest verkochte van de akoestische panelen plafond. Dit bestaat uit een stijve glaswol plaat. Absorptie- en brandtechnisch de meest hoogwaardige plafondpaneel. Netjes gespoten in kleur Wit.

  • Stootvaste panelen van glaswol. Zoals de Super G-B. Deze heeft een extra stevig vlies voor omgevingen als gymzalen.   

  • Pyracoustic Melamineschuim is een schuim variant met een zefklever. Een goedkope plafondoplossing. Minder brandbestendig, vuil- en vochtafstotend dan bijvoorbeeld het EASYceiling Direct paneel.

  Vierkante en ronde plafondpanelen

  Absorptiewaarde akoestisch plafond

  De dikte en het materiaal van de plafondpanelen bepalen samen de absorptiewaarde. De EASYceiling Direct plafondpanelen zijn 40 mm dik en en bestaan uit een hoge persing glaswol. Hierdoor is het een absorber van hoogste kwaliteit. Het dempt geluiden in het gehele spraak frequentiegebied.

  Vandaar dat soortgelijke platen ook aangeraden worden achter een akoestisch spuitplafond of akoestisch pleisterwerk, met de bedoeling om de absorptiewaarde te verhogen. 

  Plafondpaneel kinderdagverblijf Rotterdam

  Montage akoestische plafondplaat of -paneel

  Akoestische panelen plafond kunnen los in de ruimte verdeeld worden. Ook naadloze akoestische montage is mogelijk. Doordat geluidsabsorberende plafondplaten ook verkrijgbaar zijn met een facetkant kunnen ze mooi tegen elkaar aan worden geplaatst. Op deze manier kunnen onze akoestische producten ook als volvlaks plafond (verdekt systeem) worden ingezet. 

  Akoestische plafondpanelen pannenkoekenrestaurant

  Kom eens langs in onze showroom!

  Maak direct een afspraak

  EASY Noise Control is zeer centraal gelegen. Ons kantoor te De Meern (bij Utrecht) ligt enkele autominuten vanaf de kruising van A2 en A12 en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. In ons kantoor vindt u voorbeelden van al onze producten; deels in de showroom en deels verwerkt in het kantoor op de 1e verdieping. Het bezoeken van onze showroom is mogelijk op afspraak, zodat wij volledig de tijd hebben om u zo goed mogelijk te adviseren.

  Bezoek onze showroom
  Kom eens langs in onze showroom! 2

  Onze specialisten staan voor u klaar

  Vraag advies aan

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Ruben V website

  Ruben de Visser

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag