Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestische wandpanelen

  Akoestische wandpanelen

  Akoestische wandpanelen zijn geluidsabsorberende panelen die de akoestiek een ruimte verbeteren. Naast het aanbrengen van geluidsabsorptie op het plafond, is de wand het meest gebruikte oppervlak voor akoestische oplossingen.

  Het uiterlijk van het akoestisch wandpaneel is meestal belangrijker dan bij akoestische plafondoplossingen, omdat wandpanelen meer in het zicht hangen. Akoestische wandpanelen kunnen zowel thuis, in een restaurant, als op kantoor een akoestisch probleem oplossen.

  Verschillende soorten akoestische wandpanelen

  U heeft dan ook een ruime keuze aan verschillende designs. Denk aan fotopanelen, gestoffeerde panelen, of een akoestisch paneel met een reliëf of in 3d-vorm. Naast de standaard collectie akoestische panelen voor op de wand, kunnen we ook een product op maat samenstellen. Dit doen we om de akoestiek te verbeteren. 

  Overweegt u akoestische panelen thuis of op kantoor? De akoestische wandpanelen prijs is afhankelijk van uw ruimte. Bij EASY Noise Control vindt u het grootste assortiment akoestische panelen en akoestische wandbekleding voor het verbeteren van een slechte akoestiek.

  Bekijk ons assortiment akoestische wandpanelen
  abstracta-sahara-akoestisch-wandpaneel-2

  Welk akoestisch paneel is het best?

  Alle akoestische panelen in ons assortiment hebben goede geluidsabsorberende eigenschappen. De wandpanelen met de beste akoestische eigenschappen zijn de EASYphoto fotoprint, EASYultra akoestisch wandpaneel en EASYfabric geluiddempende wandpanelen.

  Niet alleen de akoestische waarden van de geluidsabsorberende panelen maar ook het design bepalen welke oplossing het best bij u past. Uiteraard denken we graag met u mee welk geluidspaneel voor u het beste is. Hierin kunnen we ook adviseren over onze akoestische oplossingen.

  Kom in contact met onze experts
  EASYultra woonkamer wandpaneel

  Akoestische wanden

  Naast akoestische panelen en geluiddempende panelen leveren we ook complete akoestische wanden. Akoestische wanden kunnen worden opgebouwd met geluiddempende wandpanelen. Door deze panelen strak naast elkaar op de muur te plaatsen ontstaat een akoestische wand.

  Een veelgebruikte oplossing voor akoestische wanden is de EASYphoto Wall akoestische wand. Met deze oplossing is het mogelijk om een complete muur te voorzien van een zeer hoogwaardige akoestische fotoprint. De EASYphoto Wall kan worden voorzien van een foto of een kleur naar keuze.

  Voor sommige toepassingen zoals HiFi en Studio kan ook een akoestische wand worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld met EASYfoam Noppenschuim.

  EASYphoto akoestische wand

  Waarom geluiddempende panelen op de muur?

  Steeds vaker worden in zowel zakelijke gebouwen als thuis harde materialen gebruikt. Die ervoor zorgen dat er een hinderlijke galm ontstaat. Om deze galm tegen te gaan moeten geluiddempende wandpanelen worden aangebracht. Deze akoestische panelen zijn er in vele soorten en maten.

  Zelf akoestische panelen maken als wandbekleding is mogelijk met akoestisch materiaal. Houd er rekening mee dat akoestisch materiaal niet achter elke stof, doek, of kunstwerk geplaatst kan worden. Het is van belang dat de voorkant van het paneel geluid doorlaat. Bij een geschilderd of geprint canvas, zeer dicht geweven stoffen en glas is dit allemaal niet het geval.

  Niet alleen vanwege het gemak en de esthetiek, maar ook vanwege de betrouwbare akoestische resultaten adviseren we een wandoplossing. Een akoestisch paneel zelf maken is vaak minder efficiënt en effectief dan u denkt.

  akoestisch schilderij woonkamer

  Wilt u de akoestiek in uw ruimte verbeteren?

  Wij geven u graag advies!

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag

  Liever eerst langskomen in onze showroom?

  Maak direct een afspraak

  EASY Noise Control is zeer centraal gelegen. Ons kantoor te De Meern (bij Utrecht) ligt enkele autominuten vanaf de kruising van A2 en A12 en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. In ons kantoor vindt u voorbeelden van al onze producten; deels in de showroom en deels verwerkt in het kantoor op de 1e verdieping. Het bezoeken van onze showroom is mogelijk op afspraak, zodat wij volledig de tijd hebben om u zo goed mogelijk te adviseren.

  Bezoek onze showroom
  Kom eens langs in onze showroom! 2