Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek in het onderwijs

  Spraakverstaanbaarheid speelt een enorm belangrijke rol in het onderwijs. Het is een plek waar kennisoverdracht plaatsvindt, discussies worden gevoerd en presentaties worden gegeven. Achtergrondlawaai en nagalm hebben een negatieve invloed op de spraakverstaanbaarheid. Een goede akoestiek is dan ook een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs.

  Aimée

  Plafondpanelen school Berg en Bos

  Geluidsniveau in de ruimte

  Wanneer de akoestiek in een klaslokaal slecht is, zal het geluid weerkaatsen via het plafond en de wanden. Dit zorgt voor storende echo’s. Het geluidsniveau wordt hoger, waardoor leraren (en leerlingen) hun stem moeten verheffen om gehoord te worden. Dit leidt vervolgens weer tot een nog hoger geluidsniveau. De interactie tussen leraren en leerlingen wordt hierdoor verstoord.

  Gevolgen

  Zowel leerlingen als leraren ervaren negatieve gevolgen van een slechte akoestiek en een hoog geluidsniveau in de ruimte. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn:

  • Slechte verstaanbaarheid
  • Vermoeidheid en hoofdpijn
  • Concentratieverlies
  • Hogere stressniveaus en bloeddruk
  • Stemproblemen voor leraren

  Akoestische verbeteringen

  Per ruimte dient er gekeken te worden waar akoestische oplossingen geplaatst kunnen worden, voor een optimaal resultaat. In veel gevallen is een combinatie van plafond- en wandoplossingen gewenst. Meer specifiek een geluidsabsorberend plafond gericht op de absorptie voor alle spraakfrequenties, aangevuld met geluidsabsorberende wandpanelen op twee aangrenzende wanden.

  Dit resulteert in een verhoogde productiviteit en een prettigere werksfeer. Leerlingen kunnen zich beter concentreren en zodoende de uitleg van leraren beter volgen. Dit leidt tot betere testresultaten. Leraren zijn in staat hun werk beter uit te voeren en ervaren hierdoor minder fysieke klachten en meer plezier in hun werk.

  Akoestische meting en advies

  Onze adviseurs komen graag bij u langs op locatie om een akoestisch advies te geven. Indien gewenst kan er een akoestische meting worden uitgevoerd. Wilt u een afspraak maken met een van onze adviseurs of wilt u meer informatie hierover ontvangen, neem dan contact met ons op.

  Deel