Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Blogs
  De kracht van geluidsmaskering

  De kracht van geluidsmaskering

  Wil je afrekenen met hinderlijk geluid en ongewenste stiltes en tegelijkertijd de privacy en concentratie verhogen? Ontdek de kracht van geluidsmaskering!

  Waarom geluidsmaskering?

  In omgevingen zoals open kantoren, praktijken, wachtkamers, waar gesprekken letterlijk te verstaan zijn, biedt geluidsmaskering de perfecte oplossing. 

  Een geluidsmaskering systeem bestaat uit controllers, speakers, sensoren en software. Deze werken samen om een onopvallend achtergrondgeluid te creëren.  

  Het systeem camoufleert storend geluid door een aangename achtergrondruis te verspreiden. Deze ruis wordt afgestemd op het spraakgeluidsniveau in de ruimte. Het is ideaal voor zowel te stille als te luide omgevingen. Door het maskeren van het geluid wordt het concentratievermogen verbeterd. 

  SoftDB Geluidsmaskering systeem
  SoftDB Geluidsmaskering systeem

  Hoe werkt geluidsmaskering?

  In omgevingen met weinig achtergrondgeluid worden geluiden snel gehoord, zoals in open kantoren. Een goede akoestiek is belangrijk, maar kan leiden tot te veel verstaanbaarheid over grote afstanden. Hier biedt een sound masking systeem de oplossing. 

  Het systeem genereert een niet-storende ruis die homogeen door de ruimte verspreid wordt. Met behulp van sensoren en Adaptive Volume Control past het systeem zich aan veranderingen in spraakvolume aan. Het resultaat? Een gebalanceerde, aangename akoestiek zonder storende geluidshinder. 

  Sound masking zorgt ervoor dat ons brein de ruis niet meer waarneemt. Gesprekken op afstand worden gefilterd, waardoor we minder afgeleid zijn, ons beter kunnen concentreren en energie besparen. 

  Wanneer geluidsmaskering toepassen?

  Voordat je geluidsmaskering toepast, is het cruciaal om naar de akoestiek te kijken. Het ABC-model, dat staat voor Absorberen, Blokkeren en Camoufleren (maskeren), vormt de basis. Het ABC-model werkt complementair en versterkt elkaar. Geluidsmaskering komt pas volledig tot zijn recht in ruimtes waar geluid al goed is geïsoleerd en geabsorbeerd, door bijvoorbeeld te toepassing van akoestische panelen. Het vormt de kers op de taart voor een gebalanceerde akoestische omgeving. 

  Wil je meer weten over geluidsmaskering en hoe het jouw werkomgeving kan transformeren? Neem contact met ons op voor deskundig advies of ervaar het zelf in onze showroom! 

  Deel