Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  De voor- en nadelen van akoestische houten panelen

  We zien het steeds vaker voorbijkomen in kantoren of bij mensen thuis; akoestische houten panelen. Deze panelen worden ingezet voor het verbeteren van de akoestiek, maar is dit wel de juiste keuze? In deze blog vertellen we de voor- en nadelen van akoestische houten panelen. Daarnaast bespreken we ook alternatieven akoestische oplossingen. Dus mocht je ook houten panelen overwegen, lees dan snel verder!

  Aimée

  Voordelen houten latten 

  • Ten eerste is het een duurzame akoestische oplossing die een lange tijd mee gaat. In feite gaat een set houten panelen jarenlang mee. Ook PET-vilt is een materiaal met een lange levensduur.
  • Ten tweede zijn houten panelen esthetisch aantrekkelijk. Ze kunnen worden gebruikt om een ruimte op te vrolijken, waardoor deze er warm en aantrekkelijk uitziet. Het is ook een uitstekende manier om de stijl van een ruimte te veranderen, omdat er veel verschillende kleuren zijn om uit te kiezen.
  • Ten derde zijn houten panelen gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft alleen maar af en toe stof en vuil van de panelen af te vegen.

  Nadelen houten latten

  • Ten eerste absorberen de akoestische houten panelen slechts voor een deel het geluid. Het vilt achter de houten latjes absorbeert geluid, maar hout is een hard materiaal dat juist geluid weerkaatst. Dit zien we dan ook terug in de geteste absorptiewaarde. In laag en middenfrequent wordt het geluid nauwelijks gedempt.
  • Ten tweede om de houten latten wand als akoestische oplossing te gebruiken, moet je een groot oppervlak van de muur er mee bedekken. Dit maakt het een erg kostbare akoestische oplossing. Als u de akoestiek in een grotere ruimte (kantoor, grote huiskamer, hal, restaurant) wilt verbeteren dan is het slimmer om met andere oplossingen te werken. Bovendien is de wand die u akoestisch wilt verbeteren misschien niet altijd het juiste oppervlak om te voorzien.  Akoestische wand- of plafondpanelen met een hoge absorptiewaarde zijn een stuk effectiever en dus efficiënter. Denk bijvoorbeeld aan onze EASYphoto wandpanelen of EASYceiling Plus plafondeilanden, zie hieronder. 

  Al met al hebben akoestische houten panelen dus wel een aantal voordelen. Zo zijn ze dus duurzaam, esthetisch aantrekkelijk en eenvoudig in onderhoud. Echter absorberen de houten lattenwanden matig en lost u hiermee geen grote akoestische problemen op. Daarmee wordt het een duurkoop. Als je op zoek bent naar een manier om stilte en privacy in je huis te creëren, dan zijn er effectievere oplossingen dan akoestisch houten panelen.

  Akoestische houten panelen bij ons kopen

  Van het merk Glimakra bieden wij akoestische panelen hout op PET-vilt aan. Glimakra Ribbon is verkrijgbaar in veel verschillende kleurencombinaties. Van zwarte MDF-latjes tot licht hout. Het PET-vilt aan de achterkant heeft de kleur zwart, grijs of wit. Bovendien is het hout op duurzame manier verkregen volgens FSC-keurmerk.  

  Houten latten wand - Akoestische houten panelen

  Welke akoestische panelen voor de wand raden wij aan? 

  Wij hebben verschillende alternatieven op een houten wandpaneel, hieronder lichten we er twee uit:

  Japandi Wall

  Zo heeft zusterbedrijf EASYfelt een prachtig alternatief volledig gemaakt van PET-vilt van 9 mm dik. De strakke verticale lijnen in het vilt maken deze wandelementen perfect geschikt als alternatief op een akupanel. Shop de Japandi Wall in 28 trendy kleuren! 

  EASYfelt - PET-vilt 9 mm - Wandvullende wanddecoratie

  EASYphoto Wall 

  Een akoestische wand met een foto of print naar keuze is ook mogelijk. De EASYphoto Wall voorziet een complete muur van een zeer hoogwaardige akoestische fotoprint. Akoestisch is dit de beste keuze! 

  Zelf aan de slag met houten panelen? We leveren ook basismateriaal!

  Een ondergrond nodig voor het maken van een houten latten wand? Ook dat kunnen wij leveren! Wij hebben standaard platen PET-vilt in ons assortiment van 9 mm, 12 mm en 25 mm. In totaal heeft u de keuze uit 48 kleuren. Shop het PET-vilt basismateriaal

  Deel