Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

    Snelle levering en professionele montage

    Showroom nabij Utrecht

    EASY Noise Control
    Home
    Blogs
    EASYfoam FireSeal: veelzijdig en brandveilig

    EASYfoam FireSeal: veelzijdig en brandveilig

    FireSeal is de meest recente toevoeging aan het EASYfoam assortiment. Een veelzijdig, brandveilig product, geschikt voor tal van toepassingen. Naast een geluidsabsorberende werking heeft EASYfoam FireSeal namelijk ook een ontdreunende en geluidsisolerende werking, dankzij het hoge soortelijk gewicht. Tijd voor een nadere kennismaking met dit product.

    Aimée

    EASYfoam is de verzamelnaam van de familie polyurethaanschuimen binnen EASY Noise Control. Van het traditionele noppenschuim tot de AC2 met de vernieuwende spatwater en -oliebestendige toplaag voor toepassingen in de machinebouw, de basis van alle schuimen is opencellig polyurethaan. Op het gebied van brandveiligheid zijn vrijwel alle polyurethaanschuimen in het beste geval vlamdovend volgens UL94-HF1 of MVSS302.

    Maar nu is er EASYfoam FireSeal. Dit product is brandveilig volgens EN13501 klasse B s1d0. Met een speciale techniek wordt het polyurethaan cellenmembraan voorzien van een beschermende coating. Zo behoudt dit product de open structuur en dus ook de akoestische eigenschappen. Hiermee wordt bovendien de brandveiligheid vergroot, maar ook de bestendigheid tegen bacteriën en schimmels, vocht en algehele veroudering neemt sterk toe. Door de hoge massa van ruim 90 kg/m3 heeft het materiaal op lichtere constructies tevens een ontdreunende en geluidsisolerende werking.

    EASYfoam FireSeal wordt onder andere toegepast in:

    • Technische ruimten;
    • Luchtbehandelingskasten;
    • Cabinebouw;
    • Luchtkanalen;
    • Jacht- en voertuigbouw.

    Deel