Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Geluidsniveau van meer dan 80 dB(A)

  Een geluidsniveau van 80 dB(A) is de bekende grenswaarde uit het Arbobesluit. Een lager geluidsniveau is goed, een hoger geluidsniveau minder goed. Dit heeft alles te maken met de blootstelling aan geluid van een medewerker gedurende een werkdag. 80 dB(A) is de waarde waarin men acht uur kan werken, zonder dat dit (op termijn) risico op gehoorschade oplevert.

  Aimée

  Niet alleen het aantal decibel, maar ook de tijd die een werknemer in een lawaaierige ruimte verblijft, is van belang. Naarmate het geluidsniveau toeneemt, gaat het hard bergafwaarts met de maximale blootstellingsduur.

  Zo loopt men bij een geluidsniveau van 83 dB(A), een verdubbeling van het geluid, al na vier uur (halvering blootstellingsduur) per dag op termijn risico op gehoorschade. Bij 90 dB(A) ontstaat het risico zelfs bij minder dan een uur per dag blootstelling en bij 110 dB(A) al na 28 seconde!

  Het is dus van groot belang om inzicht te hebben in het geluidsniveau van een ruimte en het aantal uur dat werknemers in deze ruimte doorbrengen. Wanneer de norm uit bovenstaande tabel wordt overschreden is het van belang maatregelen te treffen. Op deze manier kan het risico op gehoorschade bij de werknemers worden tegengegaan.

  Deel