Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Hoe moet ik de akoestiek verbeteren in de woonkamer?

  In deze blog lees je wat een slechte akoestiek, een effectieve aanpak en een perfecte akoestiek in een woning is.

  Aimée

  SLECHTE AKOESTIEK

  In een woning

  Een slechte akoestiek in huis heeft te maken met te veel harde oppervlakken.

  Televisie, audio, of spraak geluid weerkaatsen via de wand en het plafond. Het geluid komt niet alleen direct, maar ook vertraagd (indirect) aan bij de ontvanger. We spreken dan ook wel van nagalm.

  Zonder geluidsabsorptie op de juiste plekken is de nagalm te hoog en vervelend voor de rust.

  Woonkamer zonder akoestische oplossingen

  EFFECTIEVE AANPAK

  In een woning

  Bent u op zoek naar een snelle en hoorbare verbetering van de akoestiek? Begin bij het toevoegen van akoestische wandpanelen op de wanden. Een akoestisch wandpaneel boven de bank is zeer effectief. Het wandpaneel wordt hiermee achter de ontvanger geplaatst die er veel profijt van heeft.

  Een tweede akoestisch wandpaneel adviseren we op de wand die haaks op het eerste wandpaneel staat. Op deze manier vangt u de meeste wand reflecties op met slechts twee wandpanelen. Ook kan er gekozen worden voor een wandpaneel van een akoestisch schilderij met een zelfgekozen foto of afbeelding.

  Woonkamer met akoestische wandoplossingen

  PERFECTE AKOESTIEK

  In een woning

  Wilt u een perfecte akoestiek in uw woonkamer? Het volledig wegnemen van de galm in een woonkamer kan door zowel akoestische wandpanelen toe te voegen. Als door het toevoegen van akoestische plafondpanelen of plafondeilanden. We adviseren deze evenredig verdeeld over het plafond aan te brengen. De aanvullende twee wandpanelen reduceren de verdere wand reflecties. Wat zorgt voor een betere akoestiek in de woning.

  Woonkamer met akoestische oplossingen

  Deel