Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  In 5 stappen naar een betere akoestiek in uw woonkamer

  Wilt u iets doen aan hinderlijke geluidsreflecties of vervelende galm in de woonkamer? Hier vindt u de 5 stappen naar een goede akoestische oplossing die past in uw interieur.

  Aimée

  1. Inventariseer het probleem

  Rumoer tijdens gesprekken, slechte geluidskwaliteit van uw hifi systeem of lawaai uit een open keuken. Of misschien wel een hoorbare galm. Wat is precies het probleem? Wat is de bron van het geluid? Waar wordt de meeste hinder waargenomen?

  2. Kies de juiste plek

  Een slechte akoestiek is het resultaat van geluidsreflecties tegen harde wanden, vloer en/of plafond. Harde, gladde oppervlakken werken als spiegels voor geluid. Wat zijn de "akoestische spiegels" in uw woonkamer? Als er echte spiegels zouden hangen, zou u dan de geluidsbron zien vanaf de plek waar geluidshinder optreedt? Hoe dichter een reflecterend oppervlak zich bij de bron of de ontvanger bevindt, hoe effectiever dit oppervlak is om een geluidsabsorberende oplossing aan te brengen. Kijk hierbij naar wanden, plafonds en ramen.

  3. Selecteer het product

  Kies voor een wandpaneel met mooie print of juist voor onopvallende witte panelen tegen het plafond. Wat u ook kiest, de producten van EASY Noise Control zijn allemaal akoestisch getest en beschikken over hoogwaardige geluidsabsorberende eigenschappen.

  4. Bepaal de juiste afmeting

  Nu de plek en het product gekozen zijn, moet tenslotte de juiste afmeting worden bepaald. Hoe groter de afstand is tussen de akoestische spiegel en de plek waar geluidshinder wordt waargenomen, hoe groter het paneel moet zijn om tot een duidelijke verbetering te komen.

  Is er sprake van galm en een hol geluid in de hele woonkamer of een deel daar van? Dan is er mogelijk een combinatie van wand- en plafondoplossingen gewenst om tot het totale benodigde oppervlak te komen.

  5. Vraag advies bij EASY Noise Control

  De gekozen producten en de aantallen in de afbeeldingen zijn slechts een voorbeeld. Bij twijfel over de juiste toepassing en afmetingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen via telefoon, email of social media. Als u een gedetailleerd advies wenst zullen wij u vragen een plattegrond en enkele foto's toe te sturen.

  5 stappen naar een betere akoestiek woonkamer

  Deel