Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Waarom is een goede akoestiek belangrijk?

  Om de vraag ‘’waarom is een goede akoestiek belangrijk’’ te beantwoorden hebben wij Sander onze akoestische adviseur geïnterviewd. Sander heeft al ruim 10 jaar ervaring in geluidbeheersing en weet daarom erg veel over dit onderwerp. De rol van Sander als akoestisch adviseur is dat hij naar klanten gaat om op locatie akoestische metingen uit te voeren en te adviseren over akoestische oplossingen voor de ruimte.

  Aimée

  Wat is akoestiek?

  “Akoestiek” in ruime zin is de wetenschap van geluid. Echter wordt het woord “akoestiek” ook vaak gebruikt wanneer men het heeft over de klank en nagalm van een ruimte.

  Akoestiek gaat over het comfort in een ruimte dat gericht is op het geluid. Het gaat erom dat de lange nagalmtijd (dit is de tijd die nodig is om het geluid af te laten nemen tot 60 dB) in de ruimte gereduceerd moet worden om de akoestiek optimaal te maken. Doordat de lengte van de nagalmtijd verkort wordt, creëer je een rustige ruimte.

  Wanneer de akoestiek in een ruimte goed is heb je geen last van reflecties van geluid, doordat de reflecties door deze akoestische materialen worden opgenomen. Dit komt doordat materialen die open van structuur zijn de eigenschap hebben om geluid op te nemen, waardoor het geluid verdwijnt in het materiaal.

  Voorbeeld:

  Op onderstaande afbeeldingen is goed te zien wat het effect is van akoestische materialen in een
  ruimte. Op de afbeelding links blijft het geluid in de ruimte weerkaatsen, met een lange nagalmtijd als
  gevolg. Op de afbeelding rechts zijn een plafondeiland en fotopaneel toegevoegd en wordt het invallende
  geluid geabsorbeerd in de akoestische producten. Dit zorgt ervoor dat de reflecties afnemen, waardoor
  de nagalmtijd verkort wordt.

  Ruimte zonder akoestische oplossingen

  Ruimte zonder akoestische oplossingen

  Ruimte met akoestische oplossingen

  Ruimte met akoestische oplossingen

  Waar draagt een goede akoestiek aan bij?

  Een goede akoestiek brengt balans tussen spraakverstaanbaarheid en spraakprivacy, zorgt voor optimale concentratie en vermindert vermoeidheid. Ons gehoor is zodanig ontwikkeld om perfect te kunnen horen in de natuur. In de natuur komt het geluid vanuit één richting. Echter brengen we tegenwoordig tot 90% van onze tijd binnen door, waarbij het geluid bij een slechte akoestiek van alle kanten het gehoor binnenkomt. Dat heeft enorme gevolgen voor het functioneren. Niet voor niets is 70% van de mensen niet blij met galm op de werkplek. Na afleiding kan het tot 25 minuten duren om terug te keren naar de oorspronkelijke taken en nog eens 8 minuten om weer op hetzelfde concentratieniveau te komen voordat men werd onderbroken. Het is daarom uitermate belangrijk om de akoestiek in de ruimte op orde te hebben.

  Wat zijn redenen om de akoestiek te verbeteren?

  De belangrijkste redenen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren zijn:

  1. om meer rust te creëren;
  2. voor een betere concentratie;
  3. voor een goede spraakverstaanbaarheid;
  4. een veiligere werkomgeving.

  Wat kan EASY Noise Control voor u betekenen?

  EASY Noise Control heeft alle kennis en producten in huis om van A tot Z de akoestiek in uw ruimte te verbeteren. Zo kunnen wij eerst bij u op locatie komen om een akoestische meting uit te voeren en aan de hand hiervan gaan wij samen met u op zoek naar de beste oplossing. Vervolgens worden deze producten vanuit onze eigen productie geleverd en worden deze (indien gewenst) gemonteerd door onze eigen monteurs. Waardoor u volledig ontzorgd wordt in uw project!

  Deel