Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Geluidsmeting

  Geluidsmeting

  U bent bij EASY Noise Control aan het juiste adres wanneer u last heeft van geluidsproblemen/ problemen met de akoestiek! Wij adviseren over alles wat te maken heeft met akoestiek. Denk hierbij aan gebouwen zoals restaurants, scholen of kantoren.

  Wij kunnen een geluidsmeting op locatie uitvoeren. De resultaten van deze geluidsmeting worden op locatie verwerkt in ‘’Acoustic Advisor’’. Een softwarepakket dat door ons ontwikkeld is. 

  Tijdens de geluidsmeting heeft de akoestisch adviseur ook diverse stalen mee van ons uitgebreide assortiment aan oplossingen. Hierdoor is het op locatie al mogelijk om oplossingen te kiezen en in de software te zien wat deze toevoeging doet met de galm in uw ruimte. EASY Noise Control is uw akoestisch bureau voor meting, advies en de oplossing!

  Hoe gaat een geluidsmeting in zijn werk?

  Weten wat u kunt verwachten tijdens een akoestische geluidsmeting? Bekijk onze video. Een akoestische meting duurt circa 1 tot 3 uur, afhankelijk van het aantal ruimtes dat gemeten moet worden.

  Akoestiek verbeteren

  In 5 stappen

  Maak eenvoudig een afspraak!

  Stap 1: Uitleg en voorbespreking

  Op locatie brengt onze akoestisch adviseur samen met u het probleem in kaart. Ook geeft hij een korte toelichting op onze werkwijze en indien gewenst een meer uitgebreide presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

  Stap 2: Akoestische meting van de ruimten

  In iedere afzonderlijke ruimte vindt een meting plaats. Een meting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter. Daarna worden enkele schoten afgevuurd met een alarmpistool waarmee de nagalmtijd wordt gemeten. Een dergelijke meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers plaats.

  Stap 3: Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

  In een door ons zelf ontwikkeld softwarepakket vullen we de meetgegevens in. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en u kunt direct vragen stellen. Omdat ook de esthetiek een belangrijke rol speelt heeft onze adviseur voldoende samples mee zodat u uw keuze niet alleen op een plaatje hoeft te baseren.

  Stap 4: Rapportage en offerte

  Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de meting zodat u hier even over na kunt denken of deze kunt bespreken met een collega. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en montage (indien gewenst) van de oplossing.

  Stap 5: Vervolg

  Na de meting houden we uiteraard graag contact. Mocht u nog iets aan willen passen dan verwerken we dat graag voor u in de Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.

  Een dag van een akoestisch adviseur

  De dagen van een geluidsadviseur zijn erg divers en ze hebben vaak te maken met uitdagingen. Iedere ruimte is anders, maar er is altijd een passend akoestisch advies dat ook nog is mooi in de ruimte past.

  Wilt u ook een akoestische meting op locatie? Dat is zeker mogelijk! Neem hiervoor telefonisch contact op met een van onze adviseurs.

  PET-vilt samples