Akoestiek kantoor verbeteren

Hinder van een vervelende akoestiek kantoor? Elk kantoor is anders en heeft een andere akoestische situatie.

Voor een productieve en comfortabele werkplek dient er rekening gehouden te worden met de volgende factoren:

 • nagalm;
 • overdracht tussen werkplekken onderling;
 • geluidsreflecties via wand of plafond;
 • omgevingsgeluid.

De geluidsomgeving in een kantoor heeft groot effect op de prestaties van medewerkers.

Wilt u de akoestiek kantoor verbeteren? Bij ons bent u op het juiste adres voor geluidsdemping!

akoestiek kantoor verbeteren
 • Meer dan 500 projecten per jaar
 • Gratis meting op locatie
 • Praktisch en doelgericht advies
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Voordelen van goede akoestiek kantoren

Wanneer er sprake is van slechte akoestiek heeft dit vaak te maken met hinderlijke galm. Daarnaast spelen oncomfortabele geluidsniveaus en transmissie een rol. Door akoestische oplossingen te plaatsen kan het onder andere de volgende voordelen opleveren:

Productieve en gezonde werkplek

Een goede akoestische omgeving levert minder vermoeidheid op. Minder stress en uiteindelijk minder ziekteverzuim. Dus meer efficiency.

Spraak Privacy

Door geluid beter af te schermen met akoestische barrières (bureauschermen, dividers) kan geluid zich minder goed verspreiden. Dit leidt ertoe dat medewerkers minder directe hinder van elkaar ondervinden

Verlaagd geluidsniveau

Door een goed akoestisch plafond toe te passen wordt het geluidsniveau in de ruimte verminderd. Geluid draagt hierdoor minder ver. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en geluidsbeleving.

Betere verstaanbaarheid

Door het toevoegen van absorptie wordt de galm en akoestiek kantoor verbeterd. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid

Verbeter akoestiek kantoren

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van geluid op mensen. Het beïnvloedt de gemoedstoestand, de productiviteit en het welzijn van mensen. In stille ruimtes werkt ons geheugen beter en is de focus langer. Met te veel afleiding kunnen we complexe taken niet goed uitvoeren. 

Niet voor niets is akoestiek een belangrijke peiler voor de gezondheid van uw kantoorgebouw. Een investering in de akoestiek levert veel op.  

Een goede akoestiek is van belang voor het creëren van een comfortabele werkomgeving. 

Bij het verbeteren van de geluidskwaliteit wordt er aandacht gegeven aan het tegengaan van een hinderlijke galm. Idealiter realiseren we comfortabele geluidsniveaus. Daarnaast willen we geluidsoverdracht tussen werkplekken reduceren. 

Akoestiek kantoren verbeteren? Wij bieden praktische en hoogwaardige oplossingen voor bijna alle akoestische problemen in een kantooromgeving. Onze akoestisch specialisten adviseren u graag.

Akoestiek kantoor vergaderen ruimte
akoestiek kantoor met eilanden

Akoestiek kantoor: rust, welzijn & productiviteit

Een goede akoestiek op kantoor is belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid, welzijn en productiviteit.

Om de de akoestische kwaliteit van uw kantoorgebouw te bepalen is de nagalmtijd belangrijk. De nagalmtijd zegt namelijk alles over de spraakverstaanbaarheid. 

Wij meten de nagalm voor u om een goed inzicht te krijgen in de oplossing. Bij een te lange nagalmtijd dient u meestal absorberende oplossingen toe te voegen. 

Een te korte nagalm komt ook voor. In dit geval is vaak de spraak privacy tussen collega’s een zorg. Wist u dat iemand circa 10 minuten nodig heeft om focus te vinden na een verstoring?

U moet in dit geval denken aan het plaatsen van dividers, schermen en baffles. Op deze manier ontstaat er meer verstrooiing. Bovendien leidt dit tot het beter blokken van het directe geluid. Dit is de manier voor  een goede akoestiek kantoor.

Design en duurzaamheid

In kantoren speelt interieur en design een belangrijke rol. Een kantoor is meer dan alleen een plek waar gewerkt wordt. Het is een onderdeel van interne en externe branding. 

Een slechte akoestiek op kantoor heeft een negatieve invloed op de beleving van een gebouw. Dit is al een reden om de akoestiek aan te pakken. 

Bij de overweging van geluidsdemping op kantoor zullen wij de esthetiek en interieur van uw ruimte meenemen. We hebben groot assortiment met akoestisch designpanelen, verlichting en meubilair. Daarnaast bieden we de service om mee te denken in het grafisch ontwerp en materiaal en stofkeuze. 

Ook duurzaamheid en circulariteit zijn items waar we niet meer omheen kunnen. Hierin denken we per situatie mee. We bieden verschillende producten met een lage impact op het milieu en die 100% recyclebaar zijn. 

Voor meer informatie neemt u dan contact met ons op.

akoestische wanden met panelen

Oplossingen akoestiek kantoren

Wanneer de akoestiek op kantoor goed is, heeft dit een positief effect op de tevredenheid van werknemers. Om dit te bereiken bieden we diverse akoestische bureau- en vloerschermen. En we hebben het grootste assortiment aan wand- en plafondoplossingen.

 • EASY plafondeiland, plafondpaneel direct of EASYpol HD baffles
 • EASYphoto of EASYultra wandpanelen
 • EASYphoto of EASYfabric bureauschermen

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen voor op kantoor in onze webshop.

Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

 • Op maat leverbaar
 • Aluminium frame
 • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€101,00
werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

 • Op maat leverbaar
 • Print naar keuze
 • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wilt u meer inzicht in de huidige akoestische situatie op kantoor? Vraag dan een vrijblijvende meting op locatie aan! Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies. In een handomdraai heeft u de oplossing en investering helder. 

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag