Akoestiek kinderdagverblijf verbeteren

De combinatie van veel drukke kinderen, harde vloeren en wanden met oog op hygiëne, leidt vaak tot een slechte akoestiek op kinderdagverblijven. Met akoestische oplossingen wordt galm gereduceerd en wordt de spraakverstaanbaarheid beter.

Een verbeterde akoestiek op een kinderdagverblijf maakt kinderen rustiger en minder vermoeid en bevordert daarmee de ontwikkeling van een kind. Akoestische uitdagingen: 

 • een zeer lage nagalmtijd;
 • gedempt geluidsniveau;
 • betere spraakverstaanbaarheid;
 • hufterproof en impactbestendigheid.   
Akoestische plafondpanelen
 • Meer dan 500 projecten per jaar
 • Akoestische meting op locatie
 • Praktisch en doelgericht advies
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Wat levert goede akoestiek in een kinderdagverblijf op?

Veel kinderdagverblijven zijn gevestigd in hoge monumentale panden met veel harde oppervlakken. Dit komt de akoestiek niet ten goede. Ook zijn er veel kinderdagverblijven waarbij de herinrichting veel gebruikt wordt gemaakt van harde materialen als beton en gestucte wanden en systeemplafonds worden weggehaald. Hiermee wordt akoestiek vaak onderschat, terwijl een goede akoestiek veel oplevert:

icon, easy noise control

Gezonde kinderen

Lawaai is slecht voor de gemoedstoestand. Het verwerken van prikkels kost bij kleine kinderen veel energie en daarmee raken ze sneller geïrriteerd en vermoeid.

Veilige omgeving

Bij te veel herrie kunnen onoverzichtelijke en stressvolle situaties ontstaan of kinderen over het hoofd worden gezien. Dit kan er toe leiden dat een begeleider minder adequaat handelt en verkeerd ingrijpt.

Gezonder begeleiders

Ook voor begeleiders leidt een goede akoestiek tot minder stress en vermoeidheid. Uiteindelijk resulterend in minder ziekteverzuim.

Betere ontwikkeling kinderen

Minder vermoeidheid, meer rust. Verbeterde verstaanbaarheid waardoor de boodschap bij kinderen beter binnenkomt. Dit alles tezamen is positief voor de ontwikkeling van kinderen. Gelukkige leraren, leerlingen en ouders.

De meest verkochte oplossingen voor goede akoestiek in kinderdagverblijven

De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, impactbestendigheid en hygiëne. Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek. Er zijn ook meer creatieve en esthetische oplossingen die goed in een opvang passen. Aaibare en zachte materialen, zonder scherpe randjes, worden vaak gekozen.

 • EASYphoto kaderloos
 • EASY plafondeilanden
 • EASYfabric wandpaneel
 • EASYpol HD baffles

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen voor kinderdagverblijven in onze webshop.

Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

 • Op maat leverbaar
 • Aluminium frame
 • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€101,00

Projecten

EASY Noise Control voert jaarlijks circa 350 projecten uit. Veel van de ze projecten zijn ook bij kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Bekijk hier enkele voorbeelden van projecten:

ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag