Akoestiek onderwijs verbeteren

In het onderwijs zijn er verschillende situaties en ruimtes waar akoestiek een belangrijke rol speelt. In een klaslokaal moeten leraar zich goed verstaanbaar kunnen maken en leerlingen zich kunnen concentreren. In een gymzaal is de akoestiek door de bijzondere eigenschappen vaak zorgelijk en is er risico voor lawaaidoofheid voor sportleraren. De kantine moet een plek van ontspanning zijn, ook hierin is de akoestiek een bepalende factor. Akoestische uitdagingen:

 • galmniveau conform PvE Frisse Scholen;
 • betere spraakverstaanbaarheid;
 • lagere geluidsniveaus: lombard-effect;
 • hufterproof en impactbestendigheid.
Akoestiek in het onderwijs
 • Meer dan 500 projecten per jaar
 • Akoestische meting op locatie
 • Praktisch en doelgericht advies
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Wat levert goede akoestiek in het onderwijs op?

Op scholen en kinderdagverblijven is het erg belangrijk dat leerlingen, docenten en werknemers zich goed kunnen concentreren. Wanneer er sprake is van slechte akoestiek in de ruimte(s) zal dit niet alleen slecht zijn voor de concentratie, maar zal iedereen sneller vermoeid raken en is dit vaak terug te zien in de prestaties van de leerlingen.

icon, easy noise control

Comfortabele leeromgeving

Door het toevoegen van absorptie wordt de galm in de ruimte verminderd en dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid. Dit is de basis voor een comfortabele akoestiek.

Gezonde leerlingen en leraren

Herrie is slecht voor de gemoedstoestand. Een goede akoestische omgeving levert minder vermoeidheid op en minder stress. Uiteindelijk resulterend in minder ziekteverzuim

Meer focus en energie

Met een goede akoestiek heb je minder last van omgevingsprikkels. Het kost je brein minder energie om je te concentreren op je werk of een instructie. Elke afleiding kost 8 minuten om terug te komen in je concentratieboog.

Betere schoolprestaties

Minder vermoeidheid, meer rust voor je brein. Verbeterde verstaanbaarheid waardoor de boodschap van de leraar beter binnenkomt bij leerlingen. Dit alles tezamen levert betere prestaties op. Gelukkige leraren, leerlingen en ouders.

Verbeter de akoestiek in het onderwijs

Een slechte akoestiek op scholen en kinderdagverblijven is zeer storend voor leerlingen en leerkrachten/medewerkers. Een te hoge galm en hinderlijke geluidsreflecties in een klaslokaal kunnen leiden tot concentratieproblemen en snellere vermoeidheid bij leerlingen en leraren. Bovendien zorgt een slechte akoestiek op scholen voor een slechte spraakverstaanbaarheid van leraren en leerlingen onderling.

Om de geluidsproblemen op scholen en kinderdagverblijven op te lossen, bieden wij geluidsabsorberende materialen aan. Deze voldoen uiteraard aan de brandveiligheidsnormen.

school, aula, plafonpanelen, easy noise control

Deze oplossingen kiezen anderen

Voor elke situatie binnen het onderwijs zijn er verschillende akoestische oplossingen. De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, impactbestendigheid en hygiëne. Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek. Er zijn ook meer creatieve en esthetische oplossingen die goed in een school passen. 

 • EASY plafondeiland
 • EASYphoto wandpaneel
 • EASYultra
 • EASYpol HD wandpanelen

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen voor in het onderwijs in onze webshop.

Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

 • Op maat leverbaar
 • Aluminium frame
 • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€107,00
werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

 • Op maat leverbaar
 • Print naar keuze
 • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag