Akoestiek verbeteren in de zorg

Geluid in de breedste zin van het woord is een belangrijke factor voor het welzijn en welbevinden van mensen. Dat hoge geluidsniveaus gehoorschade veroorzaken is algemeen bekend, maar geluidshinder is er in veel meer verschijningsvormen. 

De akoestiek in een gebouw of ruimte heeft invloed op de gebruikers. In zorgomgevingen is kwaliteit van werk door zorgverleners én rust voor zorgvragers van essentieel belang voor een succesvolle dienstverlening.

woonzorg akoestiek
 • Meer dan 500 projecten per jaar
 • Praktisch en doelgericht advies
 • Montage door eigen gespecialiseerd team
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Veelvoorkomende problemen in de zorg

In de zorg zijn meestal niet de hoge geluidsniveaus een oorzaak, maar zijn juist andere factoren van invloed op de akoestiek. Een optimale akoestiek met aandacht voor galm, spraakverstaanbaarheid, spraak privacy, overdracht op grotere afstand draagt bij aan een betere zorgomgeving.

icon, easy noise control

Galm

Teveel galm in de ruimte levert per definitie onrust op voor zorgvragers en zorgverleners. Een lage nagalmtijd betekent meer conform.

Betere verstaanbaarheid

Een optimale spraakverstaanbaarheid is belangrijk voor de communicatie binnen de groep. In gesprek met een collega of zorgvrager moet goed verstaan geen inspanning maar een vanzelfsprekendheid zijn

Spraak Privacy

Het omgekeerde van spraakverstaanbaarheid en van toepassing op communicatie buiten de eigen groep. Met een goede spraak privacy worden op normale wijze (vertrouwelijke) gesprekken gevoerd zonder dat deze ‘meegeluisterd’ worden buiten de groep.

Overdracht

Geluid van gesprekken, apparaten of gewoon achtergrondgeluid worden in omgevingen met goede akoestiek minder versterkt en het geluidsniveau op grotere afstand neemt af.

De meest verkochte oplossingen voor goede akoestiek in de zorg

Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor plafond en/of wand toepassingen die de rustige uitstraling van het ziekenhuis of de praktijk behouden. Bij onze EASYphoto wandpanelen kunt u zelf een foto aanleveren of een bestaande foto kiezen. Bij de plafondeilanden en plafondpanelen is er keuze uit zestien kleuren.

 • EASY plafondeiland
 • EASYphoto wandpaneel
 • EASY plafondpaneel direct

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen voor de zorg in onze webshop.

Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

 • Op maat leverbaar
 • Aluminium frame
 • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€107,00
werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

 • Op maat leverbaar
 • Print naar keuze
 • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60

Verbeter de akoestiek in huisarts- en tandartspraktijken

Een slechte akoestiek in wachtruimtes kan voor spanningen zorgen bij patiënten. Dit leidt tot een gevoel van onbehagen dat wordt meegenomen de spreekkamer in. Door de akoestiek te verbeteren in de wachtkamer kan deze spanning worden tegengegaan. Ook in de spreekkamer kan een slechte akoestiek bijdragen aan een onprettige beleving.

akoestiek tandarts
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag