Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek apotheek Bergschenhoek

  Wegens herontwikkeling centrumplan heeft de Benu apotheek Bergschenhoek weer een eigentijds karakter gekregen met een nieuwbouwpand. De akoestiek is direct in het ontwerp van de nieuwe apotheek meegenomen. EASY Noise Control is door de klant in een vroeg stadium gevraagd mee te denken in het ontwerp. Samen met de designers heeft dit geleid tot een esthetisch en akoestisch verbeterde apotheek.

  Plafondeilanden met doorvoering

  Combinatie van wand- en plafondoplossing

  Op basis van het ontwerp heeft EASY Noise Control berekeningen gemaakt van de te verwachten akoestiek. Hieruit bleek dat er zonder aanpassingen sprake is van een behoorlijke galm in de beoogde ruimte. Om deze galm te verminderen en zodoende de akoestiek te verbeteren werd er gekozen voor een combinatie van een wand- en plafondoplossing. De wandoplossing bestond uit EASYphoto akoestische fotopanelen, voorzien van prints met afdrukken van hoe men vroeger in de apotheek te werk ging.

  Daarnaast is er gebruik gemaakt van BuzziSkin akoestische wandbekleding, gemaakt van recyclebaar ecologisch vilt. Deze wandbekleding is op maat aangebracht op een wand en een pilaar om hinderlijke geluidsreflecties tegen te gaan. Qua kleur werd er gekozen voor Jeans, een donkerblauwe tint.

  Voor de plafondoplossing viel de keuze op vierkante Ecophon Solo panelen, in de kleur Silver Shadow. Deze geluidsabsorberende panelen werden door de monteurs op locatie op maat gemaakt. Hierdoor konden de panelen om de ventilatie heen worden geplaatst.

  Resultaat

  De zilvergrijze kleur van de Ecophon Solo panelen in combinatie met de zwart-witte fotopanelen zorgen voor een rustige maar stijlvolle uitstraling. De fotopanelen geven de sfeer van vroeger weer, terwijl de akoestische wandbekleding het interieur van de apotheek wat meer karakter geeft. Een geslaagde renovatie met een sterk verbeterde akoestiek en esthetiek.

  Project akoestisch fotopaneel
  Plafondeiland met rooster doorgevoerd