Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek Hooge Huys te Alkmaar

  Halverwege 2015 werd EASY Noise Control benaderd door monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser om mee te denken in het akoestisch ontwerp van het Hooge Huys te Alkmaar. Dit voormalige kantoorpand is ontworpen door Alexander Kropholler (architect en belangrijke voorman in het traditionalisme) en is in het bezit van de monumentenorganisatie. Op het moment toen EASY Noise Control werd benaderd was het pand in volledig restauratie, met als doel om in 2016 compleet opgeleverd te worden.

  Galmprobleem

  Het Hooge Huys wordt gekenmerkt door de hoge plafonds. Dit zorgt ervoor dat het gebouw ruimtelijk aanvoelt en indrukwekkend oogt. Helaas was er wel sprake van een galmprobleem in de benedenzaal, waardoor het verblijf in deze ruimte minder aangenaam was. De toepassing van de benedenzaal was bij het ontwerp van de akoestische oplossing nog onbekend en hierdoor moest de akoestiek voor een breed doeleinde in orde zijn (winkel/kantoor/restaurant).

  Daarnaast moest de akoestische oplossing esthetisch gezien passen bij de uitstraling van het pand. Er is gekozen om gebruik te maken van akoestische plafondeilanden om de galm in de ruimte te reduceren. De keuze viel hierbij op vierkante Ecophon Solo eilanden in de kleur Vanilla Dream. In totaal zijn er 37 plafondeilanden gebruikt in een afmeting van 120 x 120 cm. Naast het feit dat de akoestiek zeer sterk is verbeterd, is de karakteristieke uitstraling van het monumentale pand behouden gebleven met deze plafondeilanden.

  Vierkante akoestische plafondeilanden
  Kaderloos plafondeiland