Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek koffiecorner Rabobank Weerterland en Cranendonck

  EASY Noise Control werd in 2017 benaderd door Rabobank Weerterland en Cranendonck in Weert om de akoestiek te verbeteren in de koffiecorner van het kantoorgedeelte. De koffiecorner bestaat uit een plafond van glas, glazen wanden en staat in open verbinding met de werkplekken van het pand.

  Door het vele glas in de ruimte ontstaan er veel geluidsreflecties en bouwt het geluidsniveau zich op. Dit is hoorbaar voor de werknemers die er naast werken en er hinder van ondervinden bij het uitvoeren van hun taken. Elke verstoring gaat immers ten koste van de energie en focus op de werkzaamheden.

  Door absorptie toe te voegen op de grootste reflecterende oppervlak, in dit geval het plafond, worden reflecties uitgeschakeld en kan het geluid  een minder lange afstand afleggen. Een verbetering van de akoestiek op werk betekent een verbetering van concentratie, comfort en welzijn.

  Samen met de klant is er gezocht naar een oplossing waarbij het lichtinval niet teveel beperkt werd. Daarnaast moest het praktisch uitvoerbaar zijn, esthetisch passen en uiteraard akoestisch iets opleveren.

  Er is uiteindelijk gekozen voor EASYfelt baffles. Een nieuw product op basis van polyesterwol. Deze hard geperste 25 mm baffles van 150 x 50 cm zijn in een speels patroon aan kabels (van wand-tot-wand gespannen) opgehangen.

  Het resultaat is erg goed, zowel qua geluid en qua uitstraling. De baffles zijn mooi aangebracht en zijn een mooie toevoeging aan ons interieur. Daarnaast absorberen ze de koffiegesprekken goed", aldus de klant.

  Akoestische baffles
  Akoestische baffles