Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek stansmessenfabriek verbeterd

  Bij een recente opknapbeurt bij Oorbeek Stansmessen in Amsterdam besloot men het oude, vervuilde akoestische schuim van de wanden te verwijderen. Het schuim bleek zijn akoestische werking nog niet verloren te zijn: direct na het verwijderen van het schuim nam de galm en geluidshinder in de werkplaats toe. EASY Noise Control werd benaderd voor het vinden van een oplossing.

  Akoestiek stansmessenfabriek verbeterd

  Meten is weten

  De eerste stap bestond uit het in kaart brengen van de huidige akoestische situatie met behulp van een nagalmtijdmeting. De nagalmtijd bedroeg gemiddeld 1,3 seconde, waar naar onze mening een nagalmtijd van 0,8 tot 1,0 seconde gewenst is.

  Een langere nagalmtijd veroorzaakt geluidshinder voor de medewerkers in de ruimte. Geluid draagt ver en wanneer het geluidsniveau toeneemt, heeft dit negatieve gevolgen voor de spraakverstaanbaarheid.

  Oplossing

  EASY Noise Control heeft op basis van de nagalmtijdmeting een advies en bijbehorende offerte opgesteld voor het verbeteren van de akoestiek. In de offerte werden twee opties voorgelegd: EASYpol polyesterwol of Rockfon Sonar Activity geplaatst tegen de wanden van de ruimte. De keuze van de opdrachtgever is gevallen op de laatstgenoemde, duurzamere oplossing.

  Realisatie

  De Sonar Activity panelen zijn in één dag aangebracht door ons ervaren montageteam. Zowel akoestisch als esthetisch heeft de gerealiseerde oplossing geleid tot een uitstekend resultaat.