Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestische verbeteringen bedrijfsruimte Ferm Werk

  In het begin van dit jaar heeft EASY Noise Control in opdracht van Ferm Werk akoestische voorzieningen aangebracht in de bedrijfsruimte te Woerden. In deze ruimte was er sprake van een slechte akoestiek. Door galm en reflecties verspreidden de geluidsgolven zich door de ruimte. Dit had negatieve gevolgen voor het geluidsniveau, de spraakverstaanbaarheid en de concentratie van de medewerkers. Uit metingen bleek de gemiddelde nagalmtijd 1,7 seconde te bedragen, terwijl de ideale nagalmtijd voor deze ruimte op gemiddeld 0,8 seconde ligt.

  Om deze ideale nagalmtijd te realiseren, werd er op advies van EASY Noise Control gekozen voor een combinatie van EASYphoto akoestische fotopanelen en akoestische EASY plafondeilanden. Deze geluidsabsorberende materialen zijn in een optimale verdeling over het plafond en de wanden van de ruimte aangebracht. Aan de hand van berekeningen werd ingeschat dat hiermee een gemiddelde nagalmtijd van 0,8 seconde behaald zou worden.

  Nadat de akoestische plafondeilanden en wandpanelen zijn aangebracht, is er een nameting uitgevoerd. De resultaten van deze meting zijn hieronder afgebeeld. Uit deze tabel blijkt dat de gerealiseerde nagalmtijd overeenkomt met de berekende nagalmtijd. Het gewenste resultaat is dus theoretisch behaald.

  Uiteindelijk draait het echter allemaal om de ervaring van de medewerkers van Ferm Werk. Uit gesprekken met de gebruikers van de ruimte blijkt dat zij de verbeteringen als zeer positief ervaren. De ruimte is een stuk rustiger, waardoor het voor de medewerkers gemakkelijker is om hun concentratie te behouden.

  Projectfoto akoestische fotopanelen
  Plafondeilanden langwerpig wit