Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  De impact van akoestische oplossingen bij Vernooy Containers B.V.

  Eind 2023 kreeg EASY Noise Control een uitnodiging van Vernooy Containers B.V. om de akoestiek te verbeteren in hun splinternieuwe werkplaats. Als specialist op het gebied van nieuwe en gebruikte containers, waarbij lassen, slijpen en het uitdeuken van metaal centraal staan, was Vernooy Containers B.V. op zoek naar een oplossing voor de geluidsoverlast in hun ruime werkplaats.

  Het probleem

  De werkplaats van Vernooy Containers B.V., met een oppervlakte van ruim 1300m2 en een hoogte van 7,5 meter, was een ideale omgeving voor galm. Door de gelijktijdige werkzaamheden van medewerkers ontstond er echter een te grote geluidsoverlast, wat de werkomgeving onaangenaam maakte. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan dit gastvrije bedrijf in Tiel.   

  De oplossing

  In samenwerking met Vernooy Containers B.V. brachten akoestisch specialisten Ruben en Robbert eind oktober de situatie in kaart. Met een gemiddelde nagalmtijd van ruim 3,5 seconden, die veel te hoog is, was het duidelijk dat actie nodig was. Daarop volgde een passend advies waarbij de focus lag op de werkzaamheden en de werkplekken in de hal. De klant was al snel overtuigd van ons advies, waardoor werd gekozen voor de zeer effectieve EASYindustry plafondpanelen in combinatie met de EASYindustry wandpanelen. Deze combinatie van plafond- en wandpanelen zorgt voor een aangename akoestiek, zowel dicht bij de bron als in de gehele werkplaats. 

  De uitdaging

  Om de planning van de klant niet te vertragen, werd in goed overleg besloten de montage van onze akoestische materialen gelijktijdig uit te voeren met de dagelijkse werkzaamheden van de opdrachtgever. Tijdens deze werkzaamheden komt rook vrij die opstijgt en vervolgens wordt opgezogen door het ventilatiesysteem. Dit kan echter gevaarlijk zijn. Om geen risico te nemen en onze monteurs optimaal te beschermen, heeft EASY Noise Control speciale gelaatsafdichtende vizierhelmen aangeschaft met een motoraangedreven ademhalingssysteem voor schone luchttoevoer. Monteurs Noah en Sander hebben deze helmen gedurende de gehele montage gedragen en hebben dit als zeer prettig en veilig ervaren. 

  DSC04549 (1)

  Het resultaat

  Na het plaatsen van meer dan 450 plafond- en wandpanelen is het geluid van bonkende hamers, lasapparaten en slijpmachines niet langer een storende factor. Dit heeft gezorgd voor een aangename akoestiek en meer rust en comfort voor de werknemers. Zowel functioneel als visueel zijn zij zeer tevreden met het eindresultaat. 

  Herken je dit probleem en ervaar je ook harde geluiden op de werkvloer. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat voor jouw bedrijf! 

  Fabriekshal met plafondpanelen van Vernooy Constructies B.V. 3