Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Geluidsisolerende scheidingswand voor Hydraulic Transport Systems

  In november 2014 verhuisde Hydraulic Transport Systems, leverancier van hydraulische afzetsystemen, naar een nieuwe locatie in Hoogeveen. Daarbij werden het onderdelenmagazijn en alle productiefaciliteiten in één bedrijfshal van ruim 5000 m2 samengebracht.

  Geluidsisolerende scheidingswand voor Hydraulic Transport Systems

  EASY Noise Control adviseerde en realiseerde akoestische verbeteringen. Tijdens een inventariserend gesprek op locatie werd het probleem door ons waargenomen: een groot aantal geluidsbronnen (zagen, slijpen, hameren) in een ruimte van harde, geluid reflecterende materialen. Naast de hinder op de diverse werkplekken in de productieruimte, leverde dit vooral hinder op voor de medewerkers in het rustigere onderdelenmagazijn.

  Uit metingen bleek de gemiddelde nagalmtijd bijna 3 seconden te bedragen. In het onderdelenmagazijn was een (telefoon)gesprek zelfs met stemverheffing niet mogelijk. Om de akoestiek te verbeteren, adviseerden wij een combinatie van industriële plafondeilanden en een geluidsisolerende scheidingswand.

  Na het plaatsen van de staalconstructie heeft een team onder leiding van onze gespecialiseerde monteur binnen enkele dagen de gehele wand van ruim 30 x 7 meter geplaatst. Hierbij is er gebruik gemaakt van akoestische sandwichpanelen. Naast twee loopdeuren hebben wij ook twee snelloopdeuren van 4500 x 4000 mm met radarbediening in de wand geplaatst en zo een turnkey oplossing voor de opdrachtgever gerealiseerd.

  Het resultaat is uitstekend. Het magazijn is weer een rustige, werkbare ruimte zonder concessies op toegang en bereikbaarheid.