Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Panda BV: rustiger werken door goede akoestiek

  EASY Noise Control heeft onlangs een project gerealiseerd bij kwekerij Panda BV in het Westland. In de verpakkingsafdeling van Panda BV worden jaarlijks miljoenen aubergines gereed gemaakt voor transport. Dit proces is voor een belangrijk deel geautomatiseerd met transportsystemen en verpakkingsmachines die stuk voor stuk geluid produceren.

  Panda BV rustiger werken door goede akoestiek

  Aan het sorteren en het beoordelen van de aubergines komt ook mensenwerk te pas en EASY Noise Control werd ingeschakeld om deze mensen te beschermen tegen de geluidsoverlast van de machines. Het aanpakken van de individuele geluidsbronnen bleek echter praktisch niet haalbaar. Bovendien dient er bij iedere wijziging in het machinepark opnieuw te worden gekeken naar het aspect geluid. Daarom besloten wij ons te richten op de ruimteakoestiek.

  Door de harde vloeren, wanden en plafonds in de ruimte werd het geluid zeer sterk gereflecteerd en opgebouwd. Aan de hand van nagalmtijdmetingen hebben wij precies bepaald wat de heersende akoestische situatie was en welke maatregelen noodzakelijk waren voor het optimaliseren van de akoestiek.

  De opdrachtgever heeft gekozen voor industriële plafondeilanden. Deze eilanden zijn opgebouwd uit een profielsysteem met daarin geluidsabsorberende panelen van het type Eurocoustic Tonga. Naast de akoestische kenmerken hebben we ook gekeken naar praktische zaken en veiligheid. De plafondeilanden zijn brandveilig, geplaatst tussen verlichtingsarmaturen en lichtbanen. Het gehele project werd uitgevoerd zonder het werk te hinderen.

  De verbetering is duidelijk hoorbaar. Het geluid wordt beter op zijn plaats gehouden en de reflecties zijn weg. Uit de tweede nagalmtijdmeting, die achteraf werd uitgevoerd, bleek dat de galm ruimschoots was gehalveerd.