Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Van geluidsprobleem naar productiviteit en veiligheid bij AAE

  In industriële omgevingen, waar machines constant draaien en werknemers intensief werk verrichten, is een goede akoestiek essentieel voor zowel comfort als veiligheid. Een recente uitdaging deed zich voor in een productiehal van AAE.

  AAE is een bedrijf dat hoogwaardige high-tech machines aanbiedt die volledig op maat zijn gemaakt voor hun klanten. Hier worden door veel medewerkers machines bediend. De akoestiek in deze ruimte was verre van ideaal - geluiden weerkaatsten van alle kanten. Hierdoor werd niet alleen het comfort van de werknemers aangetast, maar ook de veiligheid kwam in het geding. Bij het lezen van dit project ontdekt je hoe wij erin slaagde dit geluidsprobleem op te lossen en een aanzienlijke verbetering in de akoestiek van de productiehal weten te realiseren.

  Het probleem

  In de productiehal heerste een ernstig geluidsprobleem. Het geluid was diffuus, waardoor het van alle kanten leek te komen. Dit was niet alleen hinderlijk, maar ook gevaarlijk voor de werknemers die de machines bedienden. De gemiddelde nagalmtijd was met 4,27 seconden, zéér hoog. Dit resulteerde in een onaangename en onveilige werkomgeving. 

  De oplossing

  Om het geluidsprobleem aan te pakken, werd gekozen voor de EASYindustry Ceiling en EASYindustry Wall oplossingen. Deze hoogwaardige akoestische panelen zijn speciaal ontworpen voor industriële omgevingen en bieden effectieve geluidsabsorptie. 

  Project AAE EASYindustry panelen 4
  Project AAE EASYindustry panelen

  De uitdaging

  Het aanbrengen van de panelen moest gebeuren terwijl de productiehal operationeel bleef, een uitdaging die we met veel enthousiasme zijn aangegaan. Bovendien moesten we lange afstanden overbruggen met een hoogwerker om over de machines heen te kunnen monteren. Gelukkig zijn we erin geslaagd deze uitdagingen succesvol te voltooien! 

  Het resultaat

  Na de installatie van de EASYindustry panelen werd het galmprobleem aanzienlijk verminderd. De gemiddelde nagalmtijd is teruggebracht tot 2,32 seconden, wat resulteert in een aanzienlijke verbetering van de akoestiek in de productiehal. De werknemers kunnen nu in een comfortabelere en veiligere omgeving werken. 

  Ons werk heeft geleid tot een enthousiaste reactie van onze opdrachtgever, die zeer tevreden is met het behaalde resultaat! Dit stelt hen nu in staat om hun klanten nog betere oplossingen te bieden!