Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Verbetering akoestiek in Nieuwegein

  Digital Survival Company is een sterk onafhankelijk bedrijf dat zich richt op de wereld van de Cloud services, applicatie services en security services. Begin dit jaar werd EASY Noise Control door hen benaderd om verschillende vergaderkamers, in hun hoofdkantoor te Nieuwegein, akoestisch te verbeteren. Bij hen op locatie hebben we het geluidsprobleem besproken en geobserveerd. Men ervaarde veel galm in de spreekkamers. Met name in deze ruimten wilde men de akoestiek op orde hebben, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van videobellen. En ook in de toekomst zullen de ruimtes weer gebruikt worden voor 'live' overleggen/vergaderingen. Ook dan is de akoestiek van groot belang.

  Akoestisch fotopaneel aluminium frame

  Nagalmtijd meten

  Om de akoestiek concreet in kaart brengen hebben we de nagalmtijden van de ruimten gemeten. Dit doen we door met een alarmpistool een geluidsbron te creëren. Onze meetapparatuur meet het verval van deze geluidsbron, waarmee de nagalmtijd wordt berekend. De nagalmtijd geeft aan hoe lang het duurt voordat geluid een verval heeft van 60db. Kortom: hoe langer de nagalmtijd, hoe hoger de galm, hoe slechter de verstaanbaarheid.

  Welke akoestische oplossingen?

  Aan de hand van de nagalmtijd hebben we gekeken wat er qua akoestische oplossingen nodig is en past. Dus zowel effectiviteit, efficiëntie als esthetiek spelen hierin een doorslaggevende rol. Met elkaar is er gekozen om met plafondeilanden in een grijstint te werken. En daarnaast akoestische fotopanelen aan de wand. Zo dempen we verticale en horizontale reflecties.

  Rapport en offerte

  Deze uitkomst vatten we samen in een beknopt rapport en een offerte. Zo heeft de klant duidelijk wat de investering is en welk (gegarandeerd) resultaat die daar voor terug krijgt. Na overeenstemming met de klant zijn we met ons eigen montageteam de oplossing gaan installeren. Tijdens en na de montage houden we nauw contact met de klant om een uitstekend verloop van het project te waarborgen.

  Na de uitvoering heeft de klant dan ook aangegeven zeer tevreden te zijn over het resultaat.

  Akoestiek vergaderruimte verbeteren
  Akoestisch fotopaneel bedrijfslogo

  Waarom de akoestiek op kantoor verbeteren?

  In de moderne zakelijke wereld is een productieve en comfortabele werkomgeving van onschatbare waarde. Een factor die vaak over het hoofd wordt gezien maar cruciaal is voor deze sfeer, is de akoestiek op kantoor. Het geluidsniveau in een kantoorruimte kan een grote invloed hebben op de concentratie, het welzijn en de prestaties van medewerkers. Gelukkig bieden akoestische panelen een effectieve oplossing voor dit vaak onderschatte probleem.