Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Noppenschuim
  Noppenschuim premium

  Noppenschuim

  Noppenschuim is een hoogwaardig schuim met een opencellig polyether en een zeer goede zelfklevende laag. Het schuim zorgt ervoor dat de galm in een ruimte verminderd wordt. Noppenschuim is bij EASY Noise Control bekend onder de naam EASYfoam NP. Ons akoestische schuim beschikt over een hoge dichtheid. Hierdoor worden de geluidsgolven goed opgenomen en zorgt het toevoegen van dit noppenschuim voor een goede akoestiek in de ruimte. 

  De producten uit de EASYfoam serie zijn gemaakt van een erg stevig materiaal, wat makkelijk zonder beschadigingen in te drukken is. Hierdoor kan het schuim tegen een stootje en heeft het een lange levensduur. 

  EASY Noise Control heeft twee soorten EASYfoam noppenschuim in het assortiment:

  • EASYfoam NP Premium

  • EASYfoam NP Plus

  Ook heeft EASY Noise Control een EASYfoam piramideschuim in het assortiment.

  Wat is noppenschuim?

  Noppenschuim is een hoogwaardig schuim met een opencellig polyether en een zeer goede zelfklevende laag. Het schuim zorgt ervoor dat de galm in een ruimte verminderd wordt. Noppenschuim is bij EASY Noise Control bekend onder de naam EASYfoam NP. Ons akoestische schuim beschikt over een hoge dichtheid. Hierdoor worden de geluidsgolven goed opgenomen en zorgt het toevoegen van dit noppenschuim voor een goede akoestiek in de ruimte.

  De grootte van de cellen in het noppenschuim zijn belangrijk. Wanneer deze cellen te open zijn wordt het geluid niet geabsorbeerd. Maar wanneer de cellen te dicht zijn wordt het geluid juist gereflecteerd. Bij de EASYfoam is hier dan ook rekening mee gehouden, vandaar dat het schuim beschikt over een hoge dichtheid. De producten uit de EASYfoam serie zijn gemaakt van een erg stevig materiaal, wat makkelijk zonder beschadigingen in te drukken is. Hierdoor kan het schuim tegen een stootje en heeft het een lange levensduur.

  https://youtu.be/zdxjsLinQEE

  Welke soorten geprofileerd schuim heeft EASY Noise Control?

  De EASYfoam NP Premium is een hoogwaardig opencellig polyetherschuim en heeft door de fijne noppenstructuur een luxe uitstraling.

  De EASYfoam NP plus is gemaakt van een hoogwaardig opencellig polyetherschuim en is erg stevig dankzij de gelijkmatige celverdeling. Deze variant is anders door zijn fijne en spitse structuur.

  EASYfoam piramideschuim heeft een stevige piramidestuctuur en is licht van gewicht, waardoor het product makkelijk aan te brengen is. Dit schuim heeft een zeer gelijkmatige celverdeling wat er mooi uitziet en ervoor zorgt dat het materiaal stevig aanvoelt en ook stevig is. Piramideschuim is net als noppenschuim een geprofileerd schuim, alleen hebben de noppen geen ronde vorm. Ze hebben zoals de naam al zegt een piramidevorm.

  Alle drie de soorten EASYfoam zijn dus te bestellen met een zelfklevende achterzijde. Door deze zelfklevende achterkant kan het akoestische schuim makkelijk op wanden en plafonds bevestigd worden. Hierdoor is het noppenschuim gemakkelijk (zelf) aan te brengen. Zorg er wel voor dat voor het aanbrengen de ondergrond schoon, stofvrij, vetvrij en droog is. 

  Een andere vorm noppenschuim nodig? Dit is geen probleem! Het schuim is namelijk met een stanleymes of lintzaag zelf makkelijk op maat te snijden.

  Noppenschuim duo - Noppenschuim premium en plus

  Waar wordt noppenschuim toegepast?

  Noppenschuim kan voor vele toepassingen gebruikt worden dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden in geluidsstudio’s, in technische ruimtes, in luchtbehandelingskasten, in de cabinebouw, in luchtkanalen en / of in serverruimtes.

  Een groot voordeel is dat het een betaalbare oplossing is om de akoestiek te verbeteren. Daarnaast is het schuim makkelijk op maat te maken, waardoor het in veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Het schuim is geluidsabsorberend en is uitstekend voor geluidsisolatie. Door de open cellen structuur verkort het de nagalmtijd in de ruimte, wat zorgt voor een verbetering van de akoestiek. 

  De grootte van de cellen in het noppenschuim zijn belangrijk. Wanneer deze cellen te open zijn wordt het geluid niet geabsorbeerd. Maar wanneer de cellen te dicht zijn wordt het geluid juist gereflecteerd. Bij de EASYfoam is hier dan ook rekening mee gehouden, vandaar dat het schuim beschikt over een hoge dichtheid.

  EASYfoam is eenvoudig zelf te monteren, dit door de mogelijkheid om het product te bestellen met een zelfklevende achterzijde. Het toch liever laten monteren? Ook dat is geen probleem bij EASY Noise Control! Wij hebben monteurs die graag bij u komen monteren. Neem voor meer informatie hierover contact met één van onze akoestisch adviseurs op.

  Akoestisch schuim voor studios

  Helpt noppenschuim onder de tafel?

  Nee, noppenschuim onder de tafel helpt niet (voldoende). In een ruimte waar je de akoestiek wil verbeteren is het belangrijk dat geluidsgolven zo snel mogelijk geabsorbeerd worden. Het duurt te lang voordat deze geluidsgolven onder de tafel kunnen worden geabsorbeerd. Deze geluidsgolven zijn dan al meerdere keren weerkaatst tussen de muren, het plafond en de vloer.

  Daarom is het slimmer om akoestische materialen op het plafond of tegen de muren aan te plaatsen. Het geluid wordt dan namelijk zo snel als mogelijk geabsorbeerd. 

  Kan noppenschuim gebruikt worden in voertuigen?

  Wij krijgen vaak de vraag of voor een auto, een boot of een camper noppenschuim gebruikt kan worden. In principe zou dit kunnen, maar het is niet de beste oplossing. De noppen zitten daar vaak in de weg en noppenschuim heeft geen vocht- en oliewerende toplaag. Wij hebben namelijk speciaal voor voertuigen oplossingen voor het verbeteren van de geluidsisolatie. Zo kan u in plaats van noppenschuim voor uw voertuig beter kiezen voor EASYfoam polyurethaanschuim of EASYdemp ontdreuningsplaten

  Piramideschuim met zelfklevende achterkant