Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Hoe isoleer ik de motorkist van mijn boot/jacht?

  U bent op zoek naar akoestische materialen om de motorkist van uw boot te isoleren? Wij leveren diverse materialen die hiervoor uitstekend geschikt zijn, en helpen u graag met het maken van uw keuze. Lees verder voor enkele tips.

  Aimée

  Isoleren motorkist boot

  Motorkisten zijn vaak van lichte materialen zoals kunststof of hout gemaakt. Deze behuizingen geven hierdoor makkelijker geluid af naar de omgeving.

  In de eerste plaats is het belangrijk om geluidslekken zo veel mogelijk te voorkomen. Een afdichting van het luik met rubbers voorkomt geluidslekken via deze kieren. Eventuele ventilatieopeningen kunnen geluidsarmer gemaakt worden door een labyrint met absorberend schuim aan deze openingen te maken.

  De gehele isolatie van de behuizing kan verbeterd worden door het monteren van een luchtgeluidsisolatieplaat op de wanden en het luik/dak. Hiervoor adviseren wij EASYmass geluidsisolerende massaplaten. Een hogere isolatiewaarde zorgt ervoor dat er meer geluid wordt tegengehouden.

  Als de geluidsisolatie van de wanden en het dak voldoende is, adviseren wij geluidsabsorberende materialen in de motorkist aan te brengen. Dit voorkomt reflecties in de kist. Het absorptiemateriaal dat wij adviseren is EASYfoam PU of FireSeal HR.

  Deze schuimen hebben een vocht- en oliewerende toplaag. Wanneer er stevigheid nodig is wordt er gekozen voor FireSeal HR. Daarnaast is de toplaag hiervan wit, wat zorgt voor een lichtere motorruimte. Let bij alle maatregelen op dat de motor voldoende lucht kan blijven aan- en afvoeren; de luchttoevoer en luchtafvoer van de motor mag niet belemmerd worden.

  Motorruimte isoleren
  Voor het verminderen van geluiden in de motorruimte/machinekamer, is het belangrijk dat alle wanden en luiken goed geïsoleerd zijn. Het voorkomen van geluidslekken door o.a. kieren en openingen voorkomt de overdracht van geluid.

  Deel