Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Hoe isoleer ik de motorruimte van mijn boot/jacht?

  In boten en jachten is motorgeluid vaak een hinderlijke factor. Om de geluiden vanuit de motorruimte/machinekamer in de ruimte te houden, is het belangrijk dat alle wanden en luiken goed geïsoleerd zijn. Het voorkomen van geluidslekken door o.a. kieren en openingen voorkomt de overdracht van geluid. Tip: Zet in het donker een lamp in de motorruimte en doe het luik dicht. Iedere plek waar licht zichtbaar is, is een geluidslek.

  Aimée

  Isoleren motorruimte boot

  Als alle wanden, luiken, etc. voldoen is het belangrijk om de hard afgewerkte motorruimte van een absorberend schuim te voorzien. In een hard afgewerkte motorruimte kan geluid gemakkelijk reflecteren. Hierdoor ontstaat er een hoger geluidsniveau in de ruimte. Door het aanbrengen van de geluidsabsorberende schuimen worden deze reflecties voorkomen.

  Het is belangrijk om zoveel mogelijk grote oppervlakken te voorzien van absorberende schuimen. Het plafond en de wanden lenen zich hier uitstekend voor. Hoe meer absorptiemateriaal om de motor heen geplaatst wordt, hoe beter het resultaat. Het absorptiemateriaal dat wij adviseren is EASYfoam PU of FireSeal HR. Deze schuimen hebben een vocht- en oliewerende toplaag. Wanneer er stevigheid nodig is wordt er gekozen voor FireSeal HR. Daarnaast is de toplaag hiervan wit, wat zorgt voor een lichtere motorruimte.

  Isoleren motorkist
  Indien er sprake is van geluid in een motorkist (een motorkist is vaak gemaakt van lichte materialen zoals hout, multiplex of kunststof), is het te adviseren om deze te verzwaren met EASYmass geluidsisolerende platen.

  Let op dat u dit product nauw op elkaar aansluit; iedere kier is een geluidslek en beperkt de werking van de geluidsisolatie.

  Deel