Akoestiek verbeteren  woonkamer

Harde materialen en een strak interieur in uw woning. Het ziet er fantastisch uit maar het zorgt wel voor een galm en slechte akoestiek in huis. Het geluid lijkt rumoerig en van alle kanten te komen.

EASY Noise Control levert oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek in woonkamers. Ook voor (woon)keukens en andere leefruimtes. Elke woning en inrichting is anders, zo ook de plaatsing van de akoestische oplossingen. Vaak wordt er in woningen gekozen voor akoestische panelen.

In veel gevallen is een combinatie van plafondoplossingen en wandoplossingen gewenst. Dit voor een goede akoestiek in uw huiskamer. En het verminderen van de galm in huis.

akoestiek verbeteren woonkamer

Hoe moet ik de akoestiek verbeteren in woonkamer?

 

slechte akoestiek

SLECHTE AKOESTIEK

Een slechte akoestiek in huis heeft te maken met te veel harde oppervlakken.

Televisie, audio, of spraak geluid weerkaatsen via de wand en het plafond. Het geluid komt niet alleen direct, maar ook vertraagd (indirect) aan bij de ontvanger. We spreken dan ook wel van nagalm.

Zonder geluidsabsorptie op de juiste plekken is de nagalm te hoog en vervelend voor de rust.

snelle verbetering

EFFECTIEVE AANPAK

Bent u op zoek naar een snelle en hoorbare verbetering van de akoestiek?

Begin bij het toevoegen van akoestische wandpanelen op de wanden.

Een akoestisch wandpaneel boven de bank is zeer effectief. Het wandpaneel wordt hiermee achter de ontvanger geplaatst die er veel profijt van heeft.

Een tweede akoestisch wandpaneel adviseren we op de wand die haaks op het eerste wandpaneel staat. Op deze manier vangt u de meeste wand reflecties op met slechts twee wandpanelen.

Ook kan er gekozen worden voor een wandpaneel van een akoestisch schilderij met een zelfgekozen foto of afbeelding.

woonkamer goede akoestiek

PERFECTE AKOESTIEK

Wilt u een perfecte akoestiek in uw woonkamer?

Het volledig wegnemen van de galm in een woonkamer kan door zowel akoestische wandpanelen toe te voegen. Als door het toevoegen van akoestische plafondpanelen of plafondeilanden.

Het aantal plafondpanelen dient 30% van het plafond oppervlak te dekken. We adviseren deze evenredig verdeeld over het plafond aan te brengen. De aanvullende twee wandpanelen reduceren de verdere wand reflecties. Wat zorgt voor een betere akoestiek in de woning.

akoestisch schilderij in kamer
woonkamer, tafel, stoelen, plafondeilanden, easy noise control
nagalm thuis
verbeteren akoestiek woonkamer
schilderij, planten, easy noise control

Het belang van akoestiek in een woonkamer

Een goede akoestiek in de woning draagt bij aan het woonplezier. Op deze pagina geven we antwoord op de vragen die gesteld worden bij het verbeteren van de akoestiek in de huiskamer:

icon, easy noise control

Goede verstaanbaarheid

Een goede akoestiek in uw woonkamer is belangrijk voor een goede spraakverstaanbaarheid. Minder galm is een beter gesprek en minder last van overstemmen.

Meer rust en comfort

Een prettige akoestische woonomgeving zorgt voor meer rust en comfort. Door een goede geluidskwaliteit kost het minder energie om gesprekken en geluid te verwerken.

Minder vermoeidheid

Een prettige geluidsomgeving is goed voor het brein. U heeft minder afleiding, prikkels en herrie. Dit draagt bij tot minder vermoeidheid en een betere nachtrust.

Meer focus en concentratie

Een goede akoestiek zorgt voor meer focus. Het stelt u in staat beter te concentreren. Dus ook voor thuiswerkers is voldoende absorptie van groot belang.

De meest verkochte akoestische oplossingen voor een goede akoestiek in de woonkamer

Voor een duidelijk merkbare verbetering in de akoestiek is het van belang om voldoende geluidsabsorberende materialen aan te brengen. Hoeveel materiaal er nodig is verschilt per ruimte.

Veel gekozen oplossingen zijn fotopanelen aan de wand en akoestische plafondeilanden.

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen voor een woonkamer in onze webshop.

Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

  • Op maat leverbaar
  • Aluminium frame
  • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€107,00
werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

  • Op maat leverbaar
  • Print naar keuze
  • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60

Meer weten over akoestiek verbeteren in woonkamer?

Wilt u meer weten over het akoestiek woonkamer verbeteren? Twijfelt u over de juiste plek, oplossing en hoeveelheid? Lees er hier meer over op onze blog of neem contact met ons op.

Jeroen Blekkenhorst

Vraag advies aan

Verbeteren akoestiek woonkamer? Neem contact op met onze akoestisch specialist voor meer informatie over onze producten, een vrijblijvend advies op afstand of bezoek onze showroom voor advies en materialen.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Gratis advies op afstand of in showroom
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag