Geluidsisolatie in de industrie

In de meeste industriële omgevingen komt overlast van geluid voor. Vaak is sprake van te hoge geluidsniveaus die kunnen leiden tot gehoorschade van de medewerkers. Daarnaast speelt ook overlast van galm in (grote) hallen een belangrijke rol. De oorzaak van dit geluid kan sterk verschillen. Dit kan worden veroorzaakt door machines en apparaten, assemblagewerkzaamheden en / of medewerkers zelf. Over de hele linie leidt overlast vaak tot grote ontevredenheid van medewerkers en een hoog ziekteverzuim.

bedrijfshal, vrachtwagen, groen, easy noise control
  • Gratis deskundig advies op locatie
  • Altijd een eerlijk advies
  • 100% tevredenheidsgarantie
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

De voordelen van goede geluidsisolatie

Persoonlijke gehoorbescherming bieden een uitkomst tegen deze geluidsoverlast, maar zijn pas de laatste stap in de arbeidshygiënische strategie. Het nadeel hiervan is daarnaast dat communicatie op de werkplek een stuk lastiger is. Ook worden “gewenste” geluiden (zoals bijvoorbeeld een heftruck of alarmsignaal) ook niet gehoord. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. In veel gevallen is er iets te doen aan de deze geluidsproblemen. Wat mogelijk is verschilt sterk per specifieke situatie. Neem daarom contact met ons op voor een akoestisch advies op locatie.

akoestiek bedrijfshal
akoestisch plafondeiland in hal

Akoestische oplossingen voor de industrie

EASY Noise Control heeft een breed assortiment akoestische producten voor industriële omgevingen zoals fabrieken en werkplaatsen. Vaak toegepaste producten zijn:

Advies, levering en montage

EASY Noise Control is een totaalleverancier en kan het hele akoestische project voor u uitvoeren. Ieder project begint met een advies op locatie. Onze akoestisch adviseur komt bij u langs om de situatie in kaart te brengen en mogelijke oplossingsrichtingen te bespreken. Op basis van dit bezoek ontvangt u een advies op maat waarin we een eerlijk beeld schetsen van de beoogde verbeteringen. Bij akkoord kunnen we de beoogde producten leveren. Indien gewenst worden de akoestische oplossingen gemonteerd door ons deskundige en ervaren montageteam.

EASYbaffle

De voordelen van Baffles en Plafondeilanden

EASY Noise Control levert geen systeemplafonds maar losse akoestische elementen zoals baffles en akoestische plafondeilanden. Het gebruik van deze losse elementen heeft een aantal grote voordelen:

  • Het is mogelijk deze oplossing te monteren zonder dat dit ten koste gaat van bestaande elementen zoals lichtlijnen, sprinklersystemen, bovenloopkranen, etc.
  • Er kan met minder materiaal een goed resultaat worden bereikt
  • De montage van deze elementen is snel en flexibel en kan veelal worden uitgevoerd zonder dat de ruimte leeg hoeft worden gemaakt
  • Ook demontage, bijvoorbeeld  door uw medewerkers of medewerkers van derden bij onderhoud, is zeer eenvoudig

Meer weten? Neem contact met ons op!

 

 

Kom eens langs in onze showroom!

EASY Noise Control is zeer centraal gelegen. Ons kantoor te De Meern (bij Utrecht) ligt enkele autominuten vanaf de kruising van A2 en A12 en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. In ons kantoor vindt u voorbeelden van al onze producten; deels in de showroom en deels verwerkt in het kantoor op de 1e verdieping. Het bezoeken van onze showroom is mogelijk op afspraak, zodat wij volledig de tijd hebben om u zo goed mogelijk te adviseren.

EASY Noise Control - showroom
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag