Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Akoestiek en muziekinstrumenten

  Om met veel plezier uw instrument te bespelen en thuis te kunnen oefenen, is een goede akoestiek gewenst. In deze blog geven we u uitleg hoe u deze goede akoestiek kunt bereiken. We richten ons hierbij op het verbeteren van de akoestiek in een ruimte en niet op het tegengaan van geluid naar een andere ruimte / de buren. Om het geluid naar de buren toe te verminderen is het immers noodzakelijk om muren te verzwaren. In dat geval verwijzen we u graag naar een plaatselijke aannemer, die u hierbij kan adviseren.

  Aimée

  Akoestiek en muziekinstrumenten

  Bij het spelen van piano of een ander instrument wordt er lucht in trilling gebracht. Deze geluidsgolven verplaatsen zich door de ruimte en worden weerkaatst door wanden en het plafond. Deze weerkaatsingen zorgen voor een (hinderlijke) galm en een versterking van het geluid. De meeste efficiënte manier om de akoestiek te verbeteren in de ruimte waar u een instrument bespeelt, is om absorptie aan te brengen aan het plafond of wand. Dit zal leiden tot een reducering van de weerkaatsingen van het geluid van uw instrument.

  Voor de wand adviseren wij het EASYphoto akoestisch fotopaneel. Hierbij kunt u zelf een afbeelding of foto kiezen, passend binnen het interieur van de ruimte waar u uw instrument bespeelt. Voor het plafond is het raadzaam om akoestische plafondpanelen te plaatsen. Deze zijn verlijmbaar tegen het plafond, waardoor u geen hoogte verliest van de ruimte. Wilt u een oplossing die u flexibel, verplaatsbaar en modulair op te bouwen is, dan kunt u ook kiezen voor losse platen polyesterwol. Deze kunt u eenvoudig plaatsen op de plek waar u de weerkaatsingen wilt tegengaan, zonder dat de platen gemonteerd hoeven te worden.

  Met deze oplossingen zal de akoestiek in de ruimte verbeteren, waardoor uw muziek beter zal klinken.

  Deel